Panta Rhei

600 zonnepanelen voor Scholengemeenschap Panta Rhei

Amstelveen - Op het dak van Scholengemeenschap Panta Rhei worden op dit moment 600 hoog-rendement zonnepanelen geïnstalleerd. Het project moet medio oktober gereed zijn.

Door het plaatsen van de zonnepanelen zal Panta Rhei haar elektravoorziening voor een groot gedeelte zelf gaan opwekken. De scholengemeenschap is blij met deze stap.

Wens

"De school heeft al sinds 2009 de wens om te verduurzamen door middel van zonnepanelen”, zegt Frank Vijgen, adjunct-directeur beheer van Panta Rhei, in een persbericht van de scholengemeenschap. “Meermaals deden we subsidieaanvragen, maar visten we achter het net. Nu betaalt de school de zonnepanelen zelf, maar per opgewekte kWh krijgen we subsidie van de overheid. Daarnaast profiteren we van een lagere energierekening. En hiermee kunnen we ook nog eens onze maatschappelijke bijdrage aan de verduurzaming leveren."

Als semi-overheidsgebouwen zijn scholen wettelijk verplicht om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Er komen afspraken hierover met de gemeente Amstelveen. Panta Rhei ziet het ook als een maatschappelijke taak om haar steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Vergroening

De zonnepanelen worden door het Amstelveense installatiebedrijf Sunprojects geplaatst op de beide gebouwen van de school. "Wij zijn blij dat we de zonnepanelen bij Panta Rhei gaan installeren en zo bijdragen aan de vergroening van Amstelveen’’, zegt Hans Lambrechts, Directeur van Sunprojects.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.