Amstelveenz

65-plussers met laag inkomen vanaf 2018 gratis met de bus

AMSTELVEEN - Vanaf 2018 kunnen Amstelveense 65-plussers met een laag inkomen in heel Nederland gratis gebruik maken van het busvervoer van Connexxion. De actie is op doordeweekse dagen geldig in de daluren en in het weekend de hele dag.

Wethouder Jeroen Brandes (PvdA) en Maaike Veeningen (D66) zijn verheugd met het nieuws: "We vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van het OV. Ouderen met een laag inkomen kunnen we op deze manier een stukje vrijheid terug geven. Het biedt ze de mogelijkheid om er vaker op uit te trekken."

Voorwaarden
De gemeenteraad heeft vastgesteld dat de regeling voor Amstelveners is van 65 jaar of ouder met een inkomen dat niet hoger is dan 110 procent van de toepasselijke bijstandsnorm. De normen (per juli 2017) inclusief vakantiegeld per maand zijn:
Alleenstaande/alleenstaande ouder: € 1.219,33
Gezin: € 1.666,21

Daarnaast komen inwoners die gebruik maken van Wmo-vervoer met een Wmo-indicatie niet in aanmerking.

Persoonlijke OV-chipkaart
Om gebruik te maken van de actie, moet men in het bezit zijn van een persoonlijke OV-chipkaart (met naam, pasfoto en geboortedatum) die tenminste 15 maanden geldig is. Deze kaart kan worden aangevraagd via de website van de OV-chipkaart. Inwoners die gebruik willen maken van de regeling kunnen via de website van de gemeente een aanvraagformulier opvragen. Als de aanvraag is goedgekeurd, zorgt de gemeente er samen met Connexxion voor dat het abonnement Dal Vrij 65+ klaar wordt gezet op de persoonlijke OV-chipkaart. Kaarthouders moeten deze vervolgens eenmalig zelf activeren via een oplaadpunt. Hierna kunnen zij in het jaar 2018 gratis reizen met bussen van Connexxion (maandag t/m vrijdag na 09:00 uur, zaterdag/zondag de hele dag).


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:10

Amstelveen van voorheen (408)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 408 een oude ansichtkaart van het Nicolaas Tulp Ziekenhuis (thans Ziekenhuis Amstelland).

Algemeen gisteren 16:55

Sponsorloop Maurits (17) voor Hersenstichting groot succes

Amstelveen, 24 juni 2024 – De door de Amstelveense student Maurits (17) georganiseerde sponsorloop is afgelopen vrijdag een groot succes geworden. Het oorspronkelijke streefbedrag van € 1.800,00 werd ruimschoots overschreden, met een uiteindelijke opbrengst van maar liefst € 6.705,00. Deze opbrengst komt ten goede aan de Hersenstichting, een organisatie die zich inzet voor mensen met hersenaandoeningen.

Algemeen gisteren 09:00

HV Myra en Toplenzen slaan handen ineen: goed zicht de sleutel tot hockeysucces

Amstelveen - Hockeyvereniging Myra en Toplenzen, de internetwinkel van Groenhof Optiek, hebben afgelopen week na drie jaar hun sponsordeal verlengd. Een match made in heaven; goed zicht is immers de sleutel tot hockeysucces. In de snelle wereld van hockey is een scherp zicht niet alleen een voordeel, maar vooral een noodzaak. Met het slogan ‘goed gezien’ is voor Toplenzen het sponsoren van HV Myra een logische keuze.

112 22 jun. 2024 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen 22 jun. 2024 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen 22 jun. 2024 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.