Amstelveenz

65-plussers met laag inkomen vanaf 2018 gratis met de bus

AMSTELVEEN - Vanaf 2018 kunnen Amstelveense 65-plussers met een laag inkomen in heel Nederland gratis gebruik maken van het busvervoer van Connexxion. De actie is op doordeweekse dagen geldig in de daluren en in het weekend de hele dag.

Wethouder Jeroen Brandes (PvdA) en Maaike Veeningen (D66) zijn verheugd met het nieuws: "We vinden het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van het OV. Ouderen met een laag inkomen kunnen we op deze manier een stukje vrijheid terug geven. Het biedt ze de mogelijkheid om er vaker op uit te trekken."

Voorwaarden
De gemeenteraad heeft vastgesteld dat de regeling voor Amstelveners is van 65 jaar of ouder met een inkomen dat niet hoger is dan 110 procent van de toepasselijke bijstandsnorm. De normen (per juli 2017) inclusief vakantiegeld per maand zijn:
Alleenstaande/alleenstaande ouder: € 1.219,33
Gezin: € 1.666,21

Daarnaast komen inwoners die gebruik maken van Wmo-vervoer met een Wmo-indicatie niet in aanmerking.

Persoonlijke OV-chipkaart
Om gebruik te maken van de actie, moet men in het bezit zijn van een persoonlijke OV-chipkaart (met naam, pasfoto en geboortedatum) die tenminste 15 maanden geldig is. Deze kaart kan worden aangevraagd via de website van de OV-chipkaart. Inwoners die gebruik willen maken van de regeling kunnen via de website van de gemeente een aanvraagformulier opvragen. Als de aanvraag is goedgekeurd, zorgt de gemeente er samen met Connexxion voor dat het abonnement Dal Vrij 65+ klaar wordt gezet op de persoonlijke OV-chipkaart. Kaarthouders moeten deze vervolgens eenmalig zelf activeren via een oplaadpunt. Hierna kunnen zij in het jaar 2018 gratis reizen met bussen van Connexxion (maandag t/m vrijdag na 09:00 uur, zaterdag/zondag de hele dag).


Meer nieuws