Herbert Raat en Floor Gordon

7 van 12 partijen momenteel uitgesloten van college-onderhandelingen in Amstelveen

Amstelveen - Zeven van de twaalf politieke partijen in Amstelveen zijn momenteel uitgesloten van de collegeonderhandelingen. VVD en D66, die na de verkiezingen de onderhandelingen hebben aangevangen, gaan na verkennende gesprekken drie coalities nader bestuderen. Burgerbelangen, PvdA en GVA zijn nog in de race om samen met VVD en D66 aan het roer te komen.

Dat hebben onderhandelaars Herbert Raat en Floor Gordon vanavond bekend gemaakt in een zeer korte openbare vergadering in de raadszaal.

De volgende opties worden onderzocht (voor een meerderheid zijn 19 zetels nodig)

  • VVD, D66, Burgerbelangen Amstelveen (20 zetels)
  • VVD, D66, Burgerbelangen Amstelveen, PvdA (23 zetels)
  • VVD, D66, PvdA, Goed voor Amstelveen (20 zetels)

Daarmee lijkt er momenteel geen rol weggelegd in een nieuw college voor

  • GroenLinks (4 zetels)
  • Actief voor Amstelveen (2 zetels)
  • SP (2 zetels)
  • CDA (1 zetel)
  • BVNL (1 zetel)
  • 50Plus (1 zetel)
  • ChristenUnie (1 zetel)

Herbert Raat en Floor Gordon zullen de komende week verder praten met bbA, PvdA en GVA om de meest kansrijke samenwerking te onderzoeken. Voorop staat voor de formateurs het belang van een breed gedragen en stabiel gemeentebestuur in Amstelveen. Komende maandag volgt een nieuwe update over de onderhandelingen, zo meldde wethouder Raat.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.