7e Piano Promenade Amstelveen start in Urbanuskerk

AMSTELVEEN - De 7e Piano Promenade Amstelveen vindt dit jaar plaats op zondag 8 oktober 2017. De openinsgceremonie heeft voor het eerst plaats in de Urbanuskerk in Bovenkerk.

Promenadebezoekers kunnen op deze muzikale zondag in oktober profiteren van een totaal aanbod van muziek in diverse huiskamers.

Urbanuskerk
De welluidende en spectaculaire openingsceremonie van de Piano Promenade speelt zich dit jaar voor het eerst af in de onlangs gerenoveerde Urbanuskerk in Bovenkerk, tussen 13.30 en 14.00 uur.

Zeventien locaties
De huisconcerten zijn weer verspreid over het noordelijke deel van Amstelveen. De deuren gaan open om 14.30 uur, en sluiten om 17.00 uur.  Er zijn 17 locaties gekozen, van de Amsterdamseweg via de Handweg naar de Urbanuskerk, Kastanjelaan en Elsrijk.

50 pianisten
Een 50-tal pianisten, hier en daar vergezeld van begeleidende instrumentalisten en zangeressen, doen weer belangeloos mee met vaak verrassende programma's, met zowel jazz, filmmuziek en klassiek. Entree is overal weer gratis

Life & Garden
Om de verwachte grote toeloop op te vangen zijn er ook enkele grotere locaties die genoeg ruimte bieden. Een ervan is een akoestisch geschikte mooie glazen kas van het tuincentrum Life and Garden aan de Handweg.

Museum Jan van der Togt
Ook het Amstelveense Museum Jan van der Togt zal weer met muziek worden gevuld, terwijl de concertbezoekers daar ook gratis van de geëxposeerde kunst kunnen genieten. Maar de Piano Promenade blijft vasthouden aan  zijn formule van ongedwongen en intieme huisconcerten. Jaarlijks stijgt de gemiddelde kwaliteit van de concerten, met zowel beroepsmusici, muziekdocenten en hooggeschoolde amateurs. Ook vallen er weer verbazingwekkende jeugdige pianotalenten te ontdekken, druk bezig met hun beroepsopleiding.

Bekendmakingen locaties
De locaties van de concerten en de namen van de deelnemers worden in de week voorafgaand aan zondag 8 oktober bekend gemaakt via de website www.pianopromenadeamstelveen.nl. Flyers met de route zijn circa één week voorafgaand op te halen bij Van Kerkwijk Piano’s aan de Amsterdamseweg 202.

Programma’s
Bij de openingsmanifestatie in de Urbanuskerk zijn programma’s te krijgen. Deze programma’s zijn een week voorafgaand aan de Promenade ook te downloaden op www.pianopromenadeamstelveen.nl. Met dank aan sponsoren Yamaha en Van Kerkwijk Piano’s.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws