89-jarige Amstelvener opent Future Care Lab bij Zonnehuisgroep

89-jarige Amstelvener opent Future Care Lab bij Zonnehuisgroep Foto: Wim Wiertz (89) bij de opening van het Future Care Lab

Amstelveen - De 89-jarige Wim Wiertz, bewoner en blogger van Zonnehuisgroep Amstelland, heeft recent een zorgmarkt en 'Future Care Lab' van Zonnehuisgroep Amstelland geopend.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het innovatieteam van Zonnehuisgroep Amstelland organiseerde een technologiedag voor medewerkers en cliënten. Eyecatcher hierbij was het Future Care Lab: een escaperoom-achtige experience die mensen laat nadenken over zorginnovaties.

Zorg in de toekomst

Het doel van de dag was input verzamelen om goede keuzes te kunnen maken over technologische innovaties. De organisatie is van mening dat dit alleen kan wanneer de teams die met cliënten werken zelf actief meedenken over de vraag: wat helpt jullie bij het leveren van zorg in de toekomst?

Voorbeelden

Daarom bezochten tientallen verzorgenden, verpleegkundigen en andere collega’s de Future Care Lab-experience en de markt met allerlei voorbeelden van zorgtechnologie. Er was ook nog een prijs aan verbonden: Het team dat met het beste voorstel komt mag de gewenste technologie gaan gebruiken.

Samenwerken met cliënten

Ook werd input van bewoners gevraagd. De 89-jarige bewoner Wim Wiertz, blogger van Zonnehuisgroep Amstelland, mocht de zorgmarkt samen met bestuurder Nelleke Vogel openen. ‘Ik was enigszins verbaasd door de vraag aan bewoners ook iets in te brengen'zegt Wim. 'Maar ik ben ervan overtuigd dat technische hulpmiddelen in de toekomst absoluut noodzakelijk zullen zijn.’ Wim sprak bovendien zijn waardering uit dat de organisatie samenwerkt met de cliënten bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties