De 9-jarige Gio [Beeld: Safaripark Beekse Bergen]

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

De jonge Amstelvener is al zijn leven lang een grote dierenvriend. Eerder zamelde hij al geld in voor het WNF en het NWC van Freek Vonk. Sinds anderhalf jaar zet hij zich ook in voor Stichting Wildlife. Hij zamelt geld in om via deze organisatie dieren te adopteren en heeft inmiddels zo al zeven soorten kunnen helpen.

Rondjes na sluitingstijd

Gio fietste zaterdagavond, 1 augustus, na sluitingstijd onder toeziend oog van onder andere de giraffen, leeuwen en uiteraard de jachtluipaarden in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes langs het 2,25 kilometer lange parcours over de wandelpaden van het Wildlifepark. De teller stond zaterdagavond op 1135 euro.  

Gio werd in zijn challenge gesteund door wereldkampioen BMX Twan van Gendt en wielrenster Puck Moonen. Ook fietsten Rens Willemsen, general manager van het Safaripark en Kris Hekhuis van Stichting Wildlife, dat de de donatie bij het cheeta-project zal bezorgen, met hem mee.

gio_2_safaripark_beekse_bergen.jpg

Cheeta's helpen

“Dit was echt heel leuk om te doen", vertelt Gio na de fietstocht. "Het is heel bijzonder om zo na sluitingstijd door Safaripark Beekse Bergen te mogen fietsen en er dan ook nog eens geld mee op te halen voor de cheeta's. Ik vind dat een hele mooie diersoort en ik wil heel graag helpen om te zorgen dat ze in het wild niet uitsterven.” 

Door corona krijgen de goede doelen minder geld binnen en dat triggerde de scholier om zelf actie te ondernemen. “Ik hoop dat door deze fietsactie er toch genoeg geld gaat zijn om de cheeta’s te redden.” 

Beschermen 

Gio fietste voor de Cheetah Conservation Botswana. Deze organisatie heeft als doel de populatie jachtluipaarden van dit Afrikaanse land te beschermen door middel van wetenschappelijk onderzoek, outreach programma’s en natuureducatie.  

Foto's: Safaripark Beekse Bergen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen gisteren 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.  

112 gisteren 11:12

Canta en auto in botsing

Amstelveen - Aan de Camera Obscuralaan in de wijk Bankras zijn donderdagochtend een personenauto en een Canta op elkaar gebotst.