95-jarig RODA'23 viert feest met 'Rondje Roda'

Amstelveen - Voetbalvereniging RODA ’23 viert feest. De Bovenkerkse club bestaat deze maand 95 jaar en ze gaat dus op naar de eerbiedwaardige honderd. Het Rodafeest wordt onder meer gevierd met een unieke, sportieve jubileumloop op donderdagavond 30 augustus. De jubileumloop draagt de naam Rondje Roda en is in feite een rondje Bovenkerk in de goede traditie van zomeravond wedstrijdjes rond een dorpskern.

Rondje Roda begint met een bijzondere start en finish: op het hoofdveld van de voetbalclub. Daar begint en eindigt het rondje, dat verder gaat langs het historische Haarlemmermeer spoorlijntje en daarna het schilderachtige wandelpad volgt langs de eeuwenoude rietlanden van de Poel. Rondje Roda is daarmee een nieuwe Parel aan de Poel.

Estafette

Rondje Roda is bijzonder omdat je deze wedstrijd niet alleen individueel kunt lopen, maar ook met een team van vier mensen. Daarom past deze wedstrijd zo goed bij teamsporters. 'Het is de bedoeling dat teamleden van de club en van buurtclubs zich meten in een estafette. Rondje Roda is 2,5 kilometer lang. Je kunt individueel meedoen voor een, twee of vier rondjes. Een estafetteteam loopt tezamen vier maal hetzelfde rondje. De grote vraag is: welk voetbalteam in Amstelland is op 30 augustus de snelste? Digitale tijdregistratie met chips zal dat gaan uitmaken. De allerjongste Rodaleden (t/m 8 jaar) lopen omwille van de veiligheid over het sportcomplex een rondje van 1 kilometer'.

Uitnodiging 

De Roda club nodigt voor dit evenement alle bewoners in Bovenkerk, Westwijk, Aalsmeer en daarbuiten uit. Kom gezellig naar de feesttent op het Rodacomplex. Er is alle gelegenheid om de deelnemers aan te moedigen en om de winnaars en de winnaressen te feliciteren. De inschrijving voor de jubileumloop begint om 17.00 uur in de feesttent en het eerste startschot op het eerste Rodaveld klinkt om 19.00 uur. Iedereen, ook niet-Rodaleden, kan inschrijven. Vijf euro voor volwassenen, twee euro voor de kinderen. Voorinschrijven kan ook via: jubileumrun@roda23.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis.