A9-afrit naar Stadshart gaat ochtend dicht

A9-afrit naar Stadshart gaat ochtend dicht

Amstelveen - De A9-afrit naar het Stadshart Amstelveen (vanuit Amsterdam, afrit 5) zal zondagochtend 2 februari tussen 7.00 uur en 11.30 uur zijn afgesloten in verband met het kappen van bomen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 moeten bomen en struiken verwijderd worden.

Bomen dicht langs de weg
De werkzaamheden worden zoveel mogelijk vanaf lokale wegen uitgevoerd, maar ter hoogte van afrit Stadshart (5) staan de bomen dicht langs de weg en moet aannemer VEENIX de bomen vanaf de afrit verwijderen. Om de veiligheid van de wegwerker en de weggebruiker te waarborgen, wordt de afrit afgesloten. In verband met de openingstijden van winkelcentrum Stadshart Amstelveen (Zondag vanaf 12.00 uur), worden de werkzaamheden op zondagochtend uitgevoerd.

Omleidingen
Verkeer vanuit Amsterdam richting het Stadshart van Amstelveen wordt omgeleid via afrit 4 (Amstelveen Oost) en de lokale wegen. De omleiding worden met gele borden aangegeven.

Afsluiten rijstroken
Op een aantal locaties langs de A9 hellen de takken van de bomen over de snelweg. Om deze bomen veilig te kunnen verwijderen moet aannemer VEENIX deze bomen eerst snoeien vanaf de A9. 'Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, sluiten we af en toe korte tijd rijstroken en/of de vluchtstrook af. We doen dit zoveel mogelijk buiten de spitsen, om verkeershinder te beperken. Het verwijderen van bomen en struiken duurt tot eind maart. Daarna worden de stronken uit de grond gehaald en afgevoerd', meldt Rijkswaterstaat.


Reacties