A9-afrit naar Stadshart gaat ochtend dicht

Amstelveen - De A9-afrit naar het Stadshart Amstelveen (vanuit Amsterdam, afrit 5) zal zondagochtend 2 februari tussen 7.00 uur en 11.30 uur zijn afgesloten in verband met het kappen van bomen.

Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 moeten bomen en struiken verwijderd worden.

Bomen dicht langs de weg
De werkzaamheden worden zoveel mogelijk vanaf lokale wegen uitgevoerd, maar ter hoogte van afrit Stadshart (5) staan de bomen dicht langs de weg en moet aannemer VEENIX de bomen vanaf de afrit verwijderen. Om de veiligheid van de wegwerker en de weggebruiker te waarborgen, wordt de afrit afgesloten. In verband met de openingstijden van winkelcentrum Stadshart Amstelveen (Zondag vanaf 12.00 uur), worden de werkzaamheden op zondagochtend uitgevoerd.

Omleidingen
Verkeer vanuit Amsterdam richting het Stadshart van Amstelveen wordt omgeleid via afrit 4 (Amstelveen Oost) en de lokale wegen. De omleiding worden met gele borden aangegeven.

Afsluiten rijstroken
Op een aantal locaties langs de A9 hellen de takken van de bomen over de snelweg. Om deze bomen veilig te kunnen verwijderen moet aannemer VEENIX deze bomen eerst snoeien vanaf de A9. 'Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, sluiten we af en toe korte tijd rijstroken en/of de vluchtstrook af. We doen dit zoveel mogelijk buiten de spitsen, om verkeershinder te beperken. Het verwijderen van bomen en struiken duurt tot eind maart. Daarna worden de stronken uit de grond gehaald en afgevoerd', meldt Rijkswaterstaat.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.