A9: Komt dat zien; toekomstplannen voor Amstelveen

AMSTELVEEN - Amstelveners zijn door de lokale overheid massaal uitgenodigd om twee inloopbijeenkomsten te bezoeken. Donderdag 9 april (16.00-20.30 uur) zijn de jongste plannen rond Rijksweg A9 te bezichtigen in het Congrescentrum in het Stadshart en maandag 13 april (17.30-19.00 uur) kan men in het raadhuis ideeën spuien over het nieuwe stadsstrand.

Bij de verbreding van de A9 wordt ter hoogte van het Stadshart een extra overkapping gerealiseerd. Hoewel de bouwwerkzaamheden pas rond 2019 starten, toont de gemeente donderdagavond al de laatste inzichten van de ontwerpers (met onder meer een nieuwe fiets- en loopbrug).

Loungen & zwemmen
En voordat Amstelveen vanaf 1 juli dit jaar massaal aan het zwemmen en loungen slaat bij het nieuwe stadsstrand aan De Poel, houdt de gemeente maandag 13 april tussen 17.30 en 19.00 uur een inloopavond, mét een hapje en een drankje op de eerste etage van het raadhuis.

Naam
De gemeente gaat binnen afzienbare tijd een unieke recreatieve voorziening ontwikkelen aan het groene oevergebied van De Poel, ter hoogte van het avontuurlijke speelterrein en de landijsbaan. De gemeenteraad moet eind april nog wel even akkoord geven (maar dat komt vast wel goed) en ook is pro-strandpartij VVD (de liberalen zijn initiatiefnemer en wilde in het verleden ook al een strand creëren in de Bovenkerkerpolder) nog op zoek naar een geschikte hippe naam voor de nieuwe Amstelveense lounge & zwemlocatie.

Drijvend
Inwoners van Amstelveen kunnen op de inloopavonden vragen stellen en ideeën of suggesties delen over de plannen. Kritiek uiten mag vast ook.

Op de foto
Het Congrescentrum aan het Sandbergplein, waar Amstelveners donderdag 9 april terecht voor een blik op de jongste plannen rond de toekomstige verdieping en verbeding van Rijksweg A9 ter hoogte van het Stadshart.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.