A9-werkzaamheden aan Schipholbrug afgerond, snelweg weer open

Amstelveen -  Het inhijsen van het nieuwe brugdek van de Schipholbrug op de A9 is afgelopen weekend uitgelopen, maar inmiddels afgerond. Rijksweg A9 is op het traject Badhoevedorp-Holendrecht  sinds maandagochtend rond 09.30 uur weer in beide richtngen open.

De A9 in de richting van Haarlem werd vanmorgen enkele uren later dan gepland weer vrijgegeven  De A9 in de richting van Utrecht kon al eerder, rond 08.00 uur, worden vrijgegeven. 

Aanvankelijk zouden de werkzaamheden tot 05.00 uur vanmorgen duren; gisteren werd dat uitgesteld naar 07.00 uur, maar die deadline bleek uiteindelijk niet haalbaar.

Door forse wind afgelopen weekend kon het nieuwe brugdek van de Schipholbrug pas afgelopen nacht worden ingehesen.

schipholbrug vln.jpg
Foto: VLN Nieuws

Weggebruikers in de maandagochtendspits moesten rekening houden met extra reistijd.

Foto bovenaan artikel: Rijkswaterstaat


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.