Kees Noomen

‘Aalsmeer gedraagt zich als Griekenland tijdens EU-crisis’

Amstelveen – Er blijken steeds grotere scheuren te ontstaan in de ambtelijke samenwerking tussen Amstelveen en Aalsmeer. Volgens fractievoorzitter Kees Noomen van Amstelveens grootste partij (VVD) gedraagt Aalsmeer zich ‘een beetje als Griekenland tijdens de EU-crisis’.

Noomen noemde de samenwerking met Aalsmeer zelfs de grootste bedreiging voor Amstelveen, waardoor Amstelveen een groot financieel risico loopt. Noomen deed de opmerkelijke uitspraken over Aalsmeer in zijn betoog tijdens de behandeling van de Perspectiefnota in de gemeenteraad, woensdagmiddag. Ook de Amstelveense PvdA sprak bij monde van Esther Veenboer zorgen uit over de samenwerking met Aalsmeer.

Amstelveen en Aalsmeer steggelen naar verluidt over miljoenen euro’s die Aalsmeer zou moeten bijdragen, maar dat nog niet heeft gedaan. Noomen wilde zelfs weten waar Amstelveen aan toe is als de samenwerking stuk loopt en wat het kostenplaatje daarvan is.

In Aalsmeer is onder diverse inwoners al langer onvrede over de ambtelijke samenwerking, omdat Amstelveen teveel zou bepalen.

Noomen zei in zijn betoog overigens ook dat vaak over Amstelveense zaken wordt besloten of dat deze worden geblokkeerd – zonder dat Amstelveen daar iets over te zeggen heeft. Daarbij gaf hij als voorbeeld het Luchthaven Indelingsbesluit (LIB), het Openbaar Vervoer, Schiphol, de verdeling van sociale huurwoningen en de plaatsing op Amstelveense scholen. ‘Het is toch niet uit te leggen dat we voor 100 miljoen plus aan nieuwe scholen neerzetten maar dat onze kinderen na groep 8 moeten uitwijken naar de regio?’ En zo kan ik nog wel even doorgaan’, aldus Noomen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.