‘Aalsmeer gedraagt zich als Griekenland tijdens EU-crisis’

‘Aalsmeer gedraagt zich als Griekenland tijdens EU-crisis’ Foto: Kees Noomen

Amstelveen – Er blijken steeds grotere scheuren te ontstaan in de ambtelijke samenwerking tussen Amstelveen en Aalsmeer. Volgens fractievoorzitter Kees Noomen van Amstelveens grootste partij (VVD) gedraagt Aalsmeer zich ‘een beetje als Griekenland tijdens de EU-crisis’.

Noomen noemde de samenwerking met Aalsmeer zelfs de grootste bedreiging voor Amstelveen, waardoor Amstelveen een groot financieel risico loopt. Noomen deed de opmerkelijke uitspraken over Aalsmeer in zijn betoog tijdens de behandeling van de Perspectiefnota in de gemeenteraad, woensdagmiddag. Ook de Amstelveense PvdA sprak bij monde van Esther Veenboer zorgen uit over de samenwerking met Aalsmeer.

Amstelveen en Aalsmeer steggelen naar verluidt over miljoenen euro’s die Aalsmeer zou moeten bijdragen, maar dat nog niet heeft gedaan. Noomen wilde zelfs weten waar Amstelveen aan toe is als de samenwerking stuk loopt en wat het kostenplaatje daarvan is.

In Aalsmeer is onder diverse inwoners al langer onvrede over de ambtelijke samenwerking, omdat Amstelveen teveel zou bepalen.

Noomen zei in zijn betoog overigens ook dat vaak over Amstelveense zaken wordt besloten of dat deze worden geblokkeerd – zonder dat Amstelveen daar iets over te zeggen heeft. Daarbij gaf hij als voorbeeld het Luchthaven Indelingsbesluit (LIB), het Openbaar Vervoer, Schiphol, de verdeling van sociale huurwoningen en de plaatsing op Amstelveense scholen. ‘Het is toch niet uit te leggen dat we voor 100 miljoen plus aan nieuwe scholen neerzetten maar dat onze kinderen na groep 8 moeten uitwijken naar de regio?’ En zo kan ik nog wel even doorgaan’, aldus Noomen.


Reacties