Aalsmeerse 'bitterballenoorlog' duurt voort

Amstelveen/Aalsmeer - De 'bitterballenoorlog' tussen de Aalsmeerse producenten 'Oma Bobs Snacks' en 'Bierbroertjes' duurt voort. De vete over de productie van bier bitterballen ontging ook De Telegraaf niet en vandaag meldt Bierbroertjes in een persbericht dat de Amstelveense ondernemer Jurgen Ottenhof (oprichter van Oma Bobs) de vermoorde onschuld speelt. 

Bierbroertjes is van mening dat Oma Bobs moet stoppen met de productie van een bitterbal met bier erin (de Prael bitterblondbal) wegens octrooischending, maar Jurgen Ottenhoff weigert dat en deed daar een nieuwsbericht over uit (lees hier). Ottenhoff vindt dat het ingrediënt bier niet geclaimd kan worden en vindt het vreemd dat andere producenten kennelijk wel bitterballen met bier erin mogen produceren.

Overhevelen

Ben Telman, eigenaar van Bierbroertjes, laat vandaag in een persbericht weten medio 2012 te zijn benaderd door Jurgen Ottenhoff van Oma Bobs met het aanbod om de bierbitterballen productie over te hevelen naar de productiefaciliteit van Oma Bobs in Aalsmeer:

‘Jurgen Ottenhoff deed dit met het argument dat ze een beter product konden maken tegen een aantrekkelijker prijs. Daarvoor moest Jurgen Ottenhoff natuurlijk wel de receptuur van de Bierbitterbal weten daar ze anders geen samples konden maken en een eindprijs konden berekenen. Tijdens deze besprekingen is Jurgen Ottenhoff ook op de hoogte gebracht van het octrooi met nummer 2007514’, meldt Bierbroertjes in het bericht.

Fake

‘De door Jurgen Ottenhoff geproduceerde Bierbitterbal volgens de receptuur van Bierbroertjes bleek kwalitatief niet goed te zijn en de prijs lag ook hoger dan de bestaande productie van Bierbroertjes. Daarmee was het proces ten einde. Wanneer Jurgen Ottenhoff nu dan ook de vermoorde onschuld speelt over het onwetend zijn van het bestaan van het octrooi dan is dat fake’, aldus Bierbroertjes. 

De twee snackproducenten haalden ook al De Telegraaf met hun twist over de bier bitterbal. In een video zijn beide ondernemers aan het woord.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.