De vanaf zijn middel verlamde Jacco de Jong kan in een aangepast bestelbusje weer zelf autorijden. [Gemeente Amstelveen]

Aangepaste auto voor Amstelvener met dwarslaesie

Amstelveen - Jacco de Jong uit Amstelveen is vanaf zijn middel verlamd als gevolg van een auto-ongeluk. Dankzij diverse aanpassingen kan hij in een bijzonder bestelbusje desalniettemin weer volledig zelfstandig autorijden terwijl hij in zijn rolstoel zit.

De gemeente Amstelveen maakte dit mogelijk uit Wmo-gelden. “Het is mooi dat iemand met een dwarslaesie zijn leven op deze manier weer zelfstandig kan inrichten”, zegt Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen in een persbericht van de gemeente.

Afstandsbediening

De Jong kan zelf in en uit de auto komen met behulp van een afstandsbediening. De achterdeuren gaan automatisch open en een platform schuift naar buiten. De Jong rijdt hier op en komt zo in de auto achter het stuur waarna vergrendeling van de rolstoel plaatsvindt.

De gemeente heeft een video van de bijzondere nieuwe auto op YouTube gezet. Bekijk het filmpje hieronder.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.