AmstelveenZ

Aangescherpte handhaving detailhandel: ‘Geen heksenjacht in Amstelveen’

Amstelveen - Het kabinet kondigde gisterenavond aan de handhaving in detailhandel (waaronder supermarkten) aan te scherpen. Als het te druk wordt, of de corona-basisregels worden niet nageleefd kan een winkel zelfs gesloten worden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat nadrukkelijk weten dat de Amstelveense handhavers geen heksenjacht gaan houden en ondernemers in redelijkheid aanspreken als het niet goed gaat.

‘Het is nog al wat op de ondernemers afkomt met de nieuwe maatregelen,’ zegt Raat in een reactie op de aangekondigde maatregelen. Hij spreekt van een zwaar maatregelenpakket.

Het Amstelveense handhavingsteam blijft de komende tijd alert en actief, maar met redelijkheid als basis. 'Dat betekent dat we altijd eerst in gesprek gaan met ondernemers en als tweede middel kunnen we een waarschuwing geven, voordat we verdere stappen ondernemen. We doen het op z’n Amstelveens, in redelijkheid', zegt Raat.

Raat zegt wel dat het mensenwerk betreft en dat er best eens iets fout kan gaan. ‘Maar in 99 van de 100 gevallen komen we er in Amstelveen samen met de ondernemers uit als er iets niet goed gaat,’ zegt hij. 'Mocht dat niet zo zijn dan kunnen mensen contact met mij zoeken. Onze ervaring is dat vrijwel alle ondernemers in Amstelveen  er uit zichzelf alles aan doen om zich aan de maatregelen en voorschriften te houden.'

De nieuwe corona-maatregelen gaan vanavond om 22.00 uur in. De maatregelen zijn door de Rijksoverheid ook in eenvoudige taal samengevat: klik hier voor alle corona-maatregelen.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.

Algemeen gisteren 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen 22 okt. 2020 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen 22 okt. 2020 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.