AmstelveenZ

Aangescherpte handhaving detailhandel: ‘Geen heksenjacht in Amstelveen’

Amstelveen - Het kabinet kondigde gisterenavond aan de handhaving in detailhandel (waaronder supermarkten) aan te scherpen. Als het te druk wordt, of de corona-basisregels worden niet nageleefd kan een winkel zelfs gesloten worden. Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat nadrukkelijk weten dat de Amstelveense handhavers geen heksenjacht gaan houden en ondernemers in redelijkheid aanspreken als het niet goed gaat.

‘Het is nog al wat op de ondernemers afkomt met de nieuwe maatregelen,’ zegt Raat in een reactie op de aangekondigde maatregelen. Hij spreekt van een zwaar maatregelenpakket.

Het Amstelveense handhavingsteam blijft de komende tijd alert en actief, maar met redelijkheid als basis. 'Dat betekent dat we altijd eerst in gesprek gaan met ondernemers en als tweede middel kunnen we een waarschuwing geven, voordat we verdere stappen ondernemen. We doen het op z’n Amstelveens, in redelijkheid', zegt Raat.

Raat zegt wel dat het mensenwerk betreft en dat er best eens iets fout kan gaan. ‘Maar in 99 van de 100 gevallen komen we er in Amstelveen samen met de ondernemers uit als er iets niet goed gaat,’ zegt hij. 'Mocht dat niet zo zijn dan kunnen mensen contact met mij zoeken. Onze ervaring is dat vrijwel alle ondernemers in Amstelveen  er uit zichzelf alles aan doen om zich aan de maatregelen en voorschriften te houden.'

De nieuwe corona-maatregelen gaan vanavond om 22.00 uur in. De maatregelen zijn door de Rijksoverheid ook in eenvoudige taal samengevat: klik hier voor alle corona-maatregelen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.