Aanhoudende bekeuringen & waarschuwingen om negeren corona-maatregelen

Amstelveen/Aalsmeer/Uithoorn – In de Amstellandgemeenten, waaronder Amstelveen, zijn de afgelopen dagen meerdere bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld aan personen die de corona-maatregelen aan hun laars lappen.

Gemeente Amstelveen is inmiddels een campagne gestart onder de titel ‘Hou vol Amstelveen – alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle’ waarbij onder andere billboards worden ingezet. Het algemene beeld is dat mensen de afgelopen dagen de maatregelen minder strikt lijken na te leven en maatregelen-moe worden.

Handhaving treedt iedere dag op
In Amstelveen zijn de afgelopen week veel waarschuwingen en diverse bekeuringen uitgedeeld bij onder meer sport- en speelvelden, laat VVD-wethouder Herbert Raat, verantwoordelijk voor handhaving weten. Het beeld verschilt per dag, ook al gaat er geen dag voorbij dat handhaving niet hoeft op te treden.

Bekeuringen Aalsmeer/Uithoorn
Ook de politie in Aalsmeer en Uithoorn meldt meerdere personen bekeurd te hebben, die eerder al een waarschuwing hadden gekregen maar toch opnieuw  in groepen van meer dan 2 personen werden aangetroffen.

In Uithoorn zijn deze week meerdere jongeren bekeurd die zich op de voetbalvelden van de Legmeervogels begaven, alwaar zij over de hekken heen waren geklommen om te voetballen. Het terrein is verboden gebied.

raat_overleg_handhaving.jpg
Wethouder Raat in overleg met Team Handhaving Amstelveen-Aalsmeer


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.