Aanhoudende storingen bij Amsteltram 25: geduld is op bij D66

Amstelveen - Reizigers van Amsteltram 25 hebben de afgelopen maanden nog altijd regelmatig hinder ondervonden van vertragingen en storingen. Bij D66 Amstelveen is het geduld inmiddels op. De partij heeft aan de bel getrokken bij het dagelijks bestuur van de Vervoerregio en wil dat er een einde komt aan de storingen. ‘De tram rijdt nu bijna een jaar en het wordt tijd dat de kinderziektes verholpen worden,’ stelt de partij.

Veel Amstelveners maken gebruik van de Amsteltram, die tussen Amsterdam Zuid en Amstelveen Westwijk rijdt.

Kinderziektes

'Helaas hebben veel reizigers de afgelopen tijd te maken gehad met uitval van ritten en vertragingen omdat er storingen waren. Hoewel D66 er begrip voor heeft dat de tram in de startfase met kinderziektes te maken had, is het geduld van de lokale fractie na bijna een jaar op. Problemen moeten nu echt met prioriteit worden opgelost, vindt D66.

Ongehoord

Ben Idder, gemeenteraadslid voor D66 en woordvoerder vervoer: 'Betrouwbaar openbaar vervoer is erg belangrijk voor mensen die ervan afhankelijk zijn. Mensen rekenen op de tram om naar het werk te gaan of om op tijd op school te komen. Wij vinden het ongehoord dat de problemen na bijna een jaar nog spelen.' (Tekst gaat verder onder foto)

Foto Youssef - tram amsteltram.jpg

'Op langere termijn zal Amsteltram 25 veel meer reizigers vervoeren, de verlenging van Amstelveen Westwijk naar Uithoorn Dorpscentrum is gepland voor 2024. Amsteltram 25 zal dus voor nog meer mensen hét openbaar vervoersmiddel worden. Daarom is het volgens D66 des te belangrijker om nú alles op alles te zetten om de storingen tot een minimum te beperken.'

Vervoersregio

D66 meldt dat de Amstelveense gemeenteraad slechts beperkte bevoegdheid heeft over Amsteltram 25: 'De Vervoerregio is verantwoordelijk voor al het openbaar vervoer in de regio Amsterdam Amstelland en dus ook verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Amstelveen. De Vervoerregio is opdrachtgever van aannemers die aan het tramspoor bouwen en onderhoud plegen. Ook is de Vervoerregio opdrachtgever van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam (GVB).' 

D66 Amstelveen heeft daarom het dagelijks bestuur van de Vervoerregio opgeroepen om de problemen snel en met daadkracht op te lossen. 'Het dagelijks bestuur heeft toegezegd in december duidelijkheid te geven over hoe de storingen worden opgelost,' aldus D66. 


Meer nieuws

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen. 

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt.