Aanhoudende storingen bij Amsteltram 25: geduld is op bij D66

Amstelveen - Reizigers van Amsteltram 25 hebben de afgelopen maanden nog altijd regelmatig hinder ondervonden van vertragingen en storingen. Bij D66 Amstelveen is het geduld inmiddels op. De partij heeft aan de bel getrokken bij het dagelijks bestuur van de Vervoerregio en wil dat er een einde komt aan de storingen. ‘De tram rijdt nu bijna een jaar en het wordt tijd dat de kinderziektes verholpen worden,’ stelt de partij.

Veel Amstelveners maken gebruik van de Amsteltram, die tussen Amsterdam Zuid en Amstelveen Westwijk rijdt.

Kinderziektes

'Helaas hebben veel reizigers de afgelopen tijd te maken gehad met uitval van ritten en vertragingen omdat er storingen waren. Hoewel D66 er begrip voor heeft dat de tram in de startfase met kinderziektes te maken had, is het geduld van de lokale fractie na bijna een jaar op. Problemen moeten nu echt met prioriteit worden opgelost, vindt D66.

Ongehoord

Ben Idder, gemeenteraadslid voor D66 en woordvoerder vervoer: 'Betrouwbaar openbaar vervoer is erg belangrijk voor mensen die ervan afhankelijk zijn. Mensen rekenen op de tram om naar het werk te gaan of om op tijd op school te komen. Wij vinden het ongehoord dat de problemen na bijna een jaar nog spelen.' (Tekst gaat verder onder foto)

Foto Youssef - tram amsteltram.jpg

'Op langere termijn zal Amsteltram 25 veel meer reizigers vervoeren, de verlenging van Amstelveen Westwijk naar Uithoorn Dorpscentrum is gepland voor 2024. Amsteltram 25 zal dus voor nog meer mensen hét openbaar vervoersmiddel worden. Daarom is het volgens D66 des te belangrijker om nú alles op alles te zetten om de storingen tot een minimum te beperken.'

Vervoersregio

D66 meldt dat de Amstelveense gemeenteraad slechts beperkte bevoegdheid heeft over Amsteltram 25: 'De Vervoerregio is verantwoordelijk voor al het openbaar vervoer in de regio Amsterdam Amstelland en dus ook verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Amstelveen. De Vervoerregio is opdrachtgever van aannemers die aan het tramspoor bouwen en onderhoud plegen. Ook is de Vervoerregio opdrachtgever van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam (GVB).' 

D66 Amstelveen heeft daarom het dagelijks bestuur van de Vervoerregio opgeroepen om de problemen snel en met daadkracht op te lossen. 'Het dagelijks bestuur heeft toegezegd in december duidelijkheid te geven over hoe de storingen worden opgelost,' aldus D66. 


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Optometrie onder de loep

Amstelveen - Maar liefst 80% van het aantal patiënten met milde oogproblematiek kan worden onderzocht/verholpen door een optometrist. Alleen hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Zelfs huisartsen zijn soms onbekend met het beroep.