De bocht in het Kazernepad ter hoogte van het KKC

Aanpassing van 'gevaarlijke’ bocht in Kazernepad ligt in het verschiet

Amstelveen - De als gevaarlijk bestempelde bocht in het Kazernepad ter hoogte van het Keizer Karel College zal worden aangepast.

Over de bocht op het doorgaans veelgebruikte fietspad is het een en ander te doen. GroenLinks vroeg eerder al aandacht voor de verkeerssituatie aldaar en voerde recent ter plekke actie . Volgens de partij is het wachten op een ongeluk. 

kazernepad_groenlinks (1).jpg

‘Vaak komen fietsers met een te hoge snelheid aan en belanden daardoor in de bocht op de verkeerde weghelft. Als er dan een tegenligger aankomt die niet meer kan uitwijken, krijg je een ongeluk. Het pad is op die plek heel smal. Het is wachten tot het misgaat,’ aldus GroenLinks eerder.

De bocht, ofwel knik, ligt nabij de oversteek van het Kazernepad (in de volksmond ook wel Zwarte Pad) over de A9, ter hoogte van het KKC. Het College van B en W heeft inmiddels gemeld dat een technisch ontwerp voor aanpassing van de bocht is afgerond en dat er via een onderhandse aanbesteding naar een aannemer wordt gezocht.

Zodra een aannemer is gecontracteerd kunnen de werkzaamheden aan de bocht beginnen. De gemeente schat in dat de werkzaamheden voor de aanpassing van de bocht in het tweede kwartaal (apr-mei-juni) van dit jaar kunnen starten.


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.