Davey Photography, Davey Baas
112

Aanrijding op DDI-kruispunt A9/Keizer Karelweg

Amstelveen - Op het aangepaste kruispunt ter hoogte van de Keizer Karelweg en de A9 heeft maandagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's.

De auto's raakten bij de botsing zwaar beschadigd en het kruispunt werd gedeeltelijk afgesloten. Het kruispunt is een zogenoemd Diverging Diamond Interchange (DDI) en is aangelegd vanwege de werkzaamheden aan de A9.

Het DDI-verkeersknooppunt wordt door verkeersdeelnemers geregeld als onoverzichtelijk ervaren en er hebben zich al diverse ongevallen voorgedaan. Volgens Rijkswaterstaat vinden er op het DDI-kruispunt echter niet substiantieel meer ongelukken plaats dan in de oude situatie.

Gisterenavond moest een  ambulance ter plekke komen om inzittenden van de auto's na te kijken. De auto's moesten worden afgesleept. Het busverkeer werd tijdens de afsluiting van het kruispunt tegen de richting in omgeleid.

112_ddi_dpdb_Amstelveen_ongeval.jpg

De politie heet een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de botsing, over de oorzaak zijn geen details bekend.


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:42

Amstelveen krijgt eigen onderwijsgala op initiatief van D66

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft gisterenavond met ruime meerderheid een voorstel van D66 aangenomen om op de jaarlijkse Dag van de Leraar een feestelijk evenement, ofwel een onderwijsgala, te organiseren voor al het onderwijspersoneel uit Amstelveen. 

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.