Davey Photpgraphy, Davey Baas
112

Aanrijding op kruising Sportlaan/Groenelaan; scooterrijder gewond

Amstelveen - Op de T-kruising bij de Sportlaan en de Groenelaan heeft maandag aan het einde van de middag een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestuurder van een personenauto en een scooter.

De scooterbestuurder raakte bij het ongeval gewond.  De ter plaatse gekomen politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de botsing. Daarbij zijn naast de bestuurder van de auto ook getuigen gehoord. 

Het kruispunt staat over het algemeen als gevaarlijk cq. onoverzichtelijk te boek, mede omdat de Groenelaan aldaar  in een S-bocht loopt en er sprake is van veel kruisend verkeer in combinatie met divere oversteekplaatsen. Er vinden met regelmaat ongevallen plaats. De gemeente heeft er in de afgelopen jaren al diverse verkeersmaatregelen getroffen.

Rotonde

De gemeente kondigde vorig jaar aan dat er opnieuw zou worden gekeken naar de aanleg van een rotonde op de bewuste locatie. Eerdere plannen daartoe werden in 2016 al eens afgeschoten, omdat er geen ruimte voor zou zijn. Toen echter  bleek dat  plannen voor een grote woontoren bij het bewuste kruispunt (aan Newa 2 ter hoogte van het tankstation) niet langer kansrijk werden geacht na protest van omwonenden, is de projectontwikkelaar gevraagd met een nieuw, beter passend bouwplan te komen.

De ontwikkelaar heeft daarbij ook de opdracht gekregen rekening te houden met de eventuele inpassing van een  rotonde. De status van de rotondeplannen is momenteel niet bij de redactie bekend.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.