Davey Photography, Davey Baas
112

Aanrijding op rotonde Van der Hooplaan/Lindenlaan

Amstelveen - Op de rotonde van de Van der Hooplaan en de Lindenlaan heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een scooter.

Het ongeval gebeurde rond kwart over 2. Een ambulance is ter plaatse gekomen; de bestuurder van de scooter raakte gewond bij de botsing. De politie heeft de rotonde deels afgezet.

Er wordt door de politie onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. De scooter belandde deels onder de auto. 

Aanrijdingen op rotondes zijn schering en inslag in Amstelveen. Op deze bewuste rotonde hebben in het verleden ook al diverse ongevallen plaatsgevonden. De gemeente liet eerder al alle rotondes onderzoeken vanwege het grote aantal ongevallen. Amstelveen telt circa twintig rotondes; de laatste jaren is het een trend om verkeerslichten te vervangen voor rotondes waar dat kan; de rotondes zouden de verkeersveiligheid en doorstroming moeten verbeteren.

112_aanrijding_hooplaan_lindenlaan_dpdb.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:58

Geweld tegen vrouwen: ook in het 'keurige' Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen zet zich deze week in om geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld de wereld uit te krijgen. Ook in Amstelveen speelt het probleem en veelal durven slachtoffers zich uit angst niet te melden. De gemeente benadrukt dat hulp dichtbij is en hoopt dat inwoners die te maken hebben met lichamelijk, psychisch of seksueel geweld of intimidatie contact opnemen met Veilig Thuis via de hulplijn 0800 2000.

Advertorial Winkels gisteren 20:00

De nieuwste innovaties ervaren in the blue room

Amstelveen - Koudijs is dé winkel voor toonaangevende merken op het gebied van beeld en geluid, witgoed en wifi . Het familiebedrijf bestaat inmiddels meer dan 100 jaar en is dan ook een begrip in Amstelveen. Maar wie momenteel door het Oude Dorp rijdt, ziet een opvallend verschijnsel.. een compleet blauwe etalage trekt de aandacht van voorbijgangers. Eigenaren Steven en Marri-Anne lichten alvast een tipje van de ‘blauwe’ sluier op over de binnenkort te openen Blue Room.

Algemeen gisteren 10:58

Amstelveen opent steunpunt voor gedupeerden toeslagenaffaire

Amstelveen - Omdat ook in Amstelveen tientallen ouders ernstig in de problemen zijn geraakt doordat de Belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde (de zogenoemde Toeslagenaffaire), heeft Gemeente Amstelveen een speciaal Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire opgericht.