Davey Photography, Davey Baas
112

Aanrijding op rotonde Van der Hooplaan/Lindenlaan

Amstelveen - Op de rotonde van de Van der Hooplaan en de Lindenlaan heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een scooter.

Het ongeval gebeurde rond kwart over 2. Een ambulance is ter plaatse gekomen; de bestuurder van de scooter raakte gewond bij de botsing. De politie heeft de rotonde deels afgezet.

Er wordt door de politie onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. De scooter belandde deels onder de auto. 

Aanrijdingen op rotondes zijn schering en inslag in Amstelveen. Op deze bewuste rotonde hebben in het verleden ook al diverse ongevallen plaatsgevonden. De gemeente liet eerder al alle rotondes onderzoeken vanwege het grote aantal ongevallen. Amstelveen telt circa twintig rotondes; de laatste jaren is het een trend om verkeerslichten te vervangen voor rotondes waar dat kan; de rotondes zouden de verkeersveiligheid en doorstroming moeten verbeteren.

112_aanrijding_hooplaan_lindenlaan_dpdb.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.