VTF, Vivian tusveld
112

Aanrijdingen ontsieren ochtendspits Amstelveen

Amstelveen - In de ochtendspits hebben zich vanmorgen twee aanrijdingen voorgedaan. Aan Langs de Akker werd een fietser geschept door een auto  en aan de Bovenkerkerweg kwam een motorscooter in aanrijding met een auto.

Rond kwart over acht raakte een fietser gewond geraakt toen hij bij het oversteken werd aangereden op de kruising van de Burgemeester Boersweg met Langs de Akker. Een ambulance moest ter plaatse komen voor het slachtoffer. 

Even later ging het mis op de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Nesserlaan (foto onder), waar rond half negen een auto en een motorscooter met elkaar in botsing kwamen. Ook hier werd een ambulance opgeroepen; de motorrijder werd door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Vermoedelijk werd de motorrijder over het hoofd gezien toen de auto afsloeg richting de Nesserlaan. Zowel de auto als de motor liepen schade op.  In beide gevallen heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de oorzaak.

Foto's: VTF. Vivian Tusveld


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.