Pixabay.com

Aantal corona-sterfgevallen in Amstelveen opgelopen naar 33

Amstelveen - In Amstelveen is opnieuw een inwoner overleden aan de gevolgen van een corona-besmetting. Het aantal vastgestelde corona-sterfgevallen binnen de gemeente staat daarmee op 33.

De afgelopen dagen stond het aantal geregistreerde corona-sterfgevallen in Amstelveen op 32. De toename van 1 blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM (27 april) . Er werden vandaag geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld in Amstelveen door het RIVM.

Amstelveen wordt relatief hard getroffen door het coronavirus in vergelijking met omliggende gemeenten. Het aantal sterfgevallen en positieve testen is percentueel het hoogts van alle Amsterdam-Amstelland gemeenten.

In heel Nederland werden vandaag 43 sterfgevallen gerapporteerd, waarmee het totaal aantal slachtoffers in Nederland op 4.518 is gekomen. Ook werden 65 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld: sinds de uitbraak in Nederland zijn er 10.521 opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. 38.245 mensen zijn tot dusver positief getest op het virus, vandaag werden er 400 positieve testen gemeld.

Het RIVM stelt dat werkelijke besmettingsaantallen hoger liggen, omdat niet iedereen wordt getest.  Bron: RIVM


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.