AmstelveenZ

Aantal werklozen in Amstelveen neemt af

AMSTELVEEN Er zijn minder werklozen in Amstelveen dan twaalf maanden geleden. In vergelijking met vorig jaar is het percentage van het aantal mensen met een WW-uitkering in maart 2018 met 14 procent gedaald.

Het CBS meldt vandaag dat in heel Nederland het aantal mensen met een baan tussen de 15 en 75 jaar gedurende de afgelopen drie maanden met gemiddeld 20.000 per maand is toegenomen. Het landelijke percentage van het aantal werklozen in Nederland is in maart daardoor uitgekomen op 3,9 procent.

Gedaald

Op basis van cijfers van het UWV meldt AD dat in Amstelveen in maart 2018 1541 mensen een WW-uitkering hebben ontvangen. Daarmee zit de gemeente met een percentage van 3,4 procent onder het landelijke gemiddelde. Uit de cijfers blijkt ook dat het percentage van werklozen in Amstelveen in vergelijking met maart 2017 met 14 procent is gedaald.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.