VLN Nieuws

Acht jaar cel en tbs geëist tegen 17-jarige voor liquidatie Amstelveen

Amstelveen - Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar cel en tbs geëist tegen een 17-jarige Amsterdammer die vorig jaar op 22 december de 56-jarige crimineel Itzhak Meiri van dichtbij doodschoot in Amstelveen.

Proeftijd

De 17-jarige F.M., die 16 was toen de moord werd gepleegd, is volgens het OM degene die de trekker heeft overgehaald. Op het moment van de liquidatie zat hij in een proeftijd voor een gewapende overval.

Medeverdachte

Tegen medeverdachte Jesus T.A. (21) eist het OM twintig jaar cel. Hij nam de opdracht aan via Snapchat en fungeerde als chauffeur. Hij werd een dag na de moord opgepakt. F.M. volgde in januari.

Roekeloze schutter

Volgens de politie is er vorig jaar een enorm risico genomen door op klaarlichte dag midden in een woonwijk tamelijk roekeloos te gaan schieten, terwijl er op dat moment kinderen op een vlakbij gelegen veldje aan het spelen waren. Via Burgernet is er toentertijd opgeroepen om uit te kijken naar de verdachten.

Gevolgd

Het OM houdt beide verdachten verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer. De twee verdachten zouden Meiri al geruime tijd hebben gevolgd. De politie vond na de moord een zender onder de auto van Meiri waarmee iemand kan worden gevolgd, aldus het AD vandaag.

Onderwereld

Meiri was een bekend figuur in de Amsterdamse onderwereld. Zakenlieden en criminelen kenden de man als sterke arm en afperser. De recherche waarschuwde hem meermaals dat hij op de nominatie stond geliquideerd te worden. De laatste keer dat dat gebeurde, was in de zomer van 2021.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.

Politiek gisteren 10:28

Drie (oud-)burgemeesters luiden jubileumjaar (30) Burgerbelangen Amstelveen in

Amstelveen - Met de overhandiging van een klein walnotenboompje aan drie (oud-)burgemeesters van Amstelveen (Jan van Zanen, Miriam van ’t Veld) en Tjapko Poppens heeft de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gisteren het jubileumjaar van bbA geopend. De lokale partij bestaat 30 jaar.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:43

Werkzaamheden A9-viaduct: Beneluxbaan medio juni weekend afgesloten

Amstelveen - VeenIX is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude en bouw van het nieuwe A9-viaduct over de Beneluxbaan. Vanaf vandaag is de wegindeling onder het viaduct aangepast, van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten, ook rijdt tramlijn 25 dit weekend niet.