VLN Nieuws

Acht jaar cel en tbs geëist tegen 17-jarige voor liquidatie Amstelveen

Amstelveen - Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar cel en tbs geëist tegen een 17-jarige Amsterdammer die vorig jaar op 22 december de 56-jarige crimineel Itzhak Meiri van dichtbij doodschoot in Amstelveen.

Proeftijd

De 17-jarige F.M., die 16 was toen de moord werd gepleegd, is volgens het OM degene die de trekker heeft overgehaald. Op het moment van de liquidatie zat hij in een proeftijd voor een gewapende overval.

Medeverdachte

Tegen medeverdachte Jesus T.A. (21) eist het OM twintig jaar cel. Hij nam de opdracht aan via Snapchat en fungeerde als chauffeur. Hij werd een dag na de moord opgepakt. F.M. volgde in januari.

Roekeloze schutter

Volgens de politie is er vorig jaar een enorm risico genomen door op klaarlichte dag midden in een woonwijk tamelijk roekeloos te gaan schieten, terwijl er op dat moment kinderen op een vlakbij gelegen veldje aan het spelen waren. Via Burgernet is er toentertijd opgeroepen om uit te kijken naar de verdachten.

Gevolgd

Het OM houdt beide verdachten verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer. De twee verdachten zouden Meiri al geruime tijd hebben gevolgd. De politie vond na de moord een zender onder de auto van Meiri waarmee iemand kan worden gevolgd, aldus het AD vandaag.

Onderwereld

Meiri was een bekend figuur in de Amsterdamse onderwereld. Zakenlieden en criminelen kenden de man als sterke arm en afperser. De recherche waarschuwde hem meermaals dat hij op de nominatie stond geliquideerd te worden. De laatste keer dat dat gebeurde, was in de zomer van 2021.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 08:59

Kunstfotograaf Jimmy Nelson komt naar Libris Venstra

Amstelveen - Naar aanleiding van het uitkomen van zijn nieuwe boek Between the Sea and the Sky komt kunstfotograaf Jimmy Nelson op donderdag 8 december naar Libris Venstra aan het Stadsplein. Jimmy zal in het kort vertellen over zijn boek en daarna signeren.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:16

Amstelveen van voorheen (327)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 327 een oude foto van de Stationsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 26 nov. 2022 12:26

Wethouders ’s avonds de straat op in Middenhoven: ‘Diffuus beeld’

Amstelveen - Vanwege de aanhoudende overlastmeldingen in Middenhoven hebben wethouders Marijn van Ballegooijen en Herbert Raat samen met raadslid Yaron van Koningsveld en diverse handhavers vrijdagavond een bezoek gebracht aan de wijk. Ze spraken met diverse jongeren, bewoners en ondernemers. Raat sprak na afloop van een nogal diffuus wijkbeeld, maar tegelijkertijd van een zeer nuttige avond.

Algemeen 26 nov. 2022 09:56

Opgelet: veelgebruikte A9-afrit 4 (Amstelveen/Ouderkerk) gaat aantal dagen en nachten dicht

Amstelveen - In verband met werkzaamheden aan Rijksweg A9 zal afrit 4 (S109) richting Amstelveen/Ouderkerk volgende week enkele dagen en nachten worden afgesloten. Het gaat alleen om de afrit aan de kant van het KPMG-gebouw, voor verkeer dat komt uit de richting van Schiphol. Afrit 4 aan de andere zijde van de snelweg blijft wel open.