VLN Nieuws

Acht jaar cel en tbs geëist tegen 17-jarige voor liquidatie Amstelveen

Amstelveen - Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar cel en tbs geëist tegen een 17-jarige Amsterdammer die vorig jaar op 22 december de 56-jarige crimineel Itzhak Meiri van dichtbij doodschoot in Amstelveen.

Proeftijd

De 17-jarige F.M., die 16 was toen de moord werd gepleegd, is volgens het OM degene die de trekker heeft overgehaald. Op het moment van de liquidatie zat hij in een proeftijd voor een gewapende overval.

Medeverdachte

Tegen medeverdachte Jesus T.A. (21) eist het OM twintig jaar cel. Hij nam de opdracht aan via Snapchat en fungeerde als chauffeur. Hij werd een dag na de moord opgepakt. F.M. volgde in januari.

Roekeloze schutter

Volgens de politie is er vorig jaar een enorm risico genomen door op klaarlichte dag midden in een woonwijk tamelijk roekeloos te gaan schieten, terwijl er op dat moment kinderen op een vlakbij gelegen veldje aan het spelen waren. Via Burgernet is er toentertijd opgeroepen om uit te kijken naar de verdachten.

Gevolgd

Het OM houdt beide verdachten verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer. De twee verdachten zouden Meiri al geruime tijd hebben gevolgd. De politie vond na de moord een zender onder de auto van Meiri waarmee iemand kan worden gevolgd, aldus het AD vandaag.

Onderwereld

Meiri was een bekend figuur in de Amsterdamse onderwereld. Zakenlieden en criminelen kenden de man als sterke arm en afperser. De recherche waarschuwde hem meermaals dat hij op de nominatie stond geliquideerd te worden. De laatste keer dat dat gebeurde, was in de zomer van 2021.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.