Een vliegtuig boven Villa Randwijck [AmstelveenZ]

Acht weken lang meer vliegtuigoverlast

Amstelveen – Inwoners van Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn kunnen vanaf eind oktober tot eind december 8 weken lang extra vliegtuigoverlast verwachten. Dit komt door werkzaamheden aan een van de meest gebruikte banen (Kaagbaan) op Schiphol die in deze periode beperkt inzetbaar is.

Als de Kaagbaan niet inzetbaar is, zal de Aalsmeerbaan als hoofdbaan worden ingezet. Deze baan zal met name intensiever worden gebruikt voor starts en landingen vanuit het zuiden.

Buitenveldertbaan

De Zwanenburgbaan zal tijdens piekuren als tweede baan worden ingezet. Bij wind uit noordelijke richtingen worden deze banen gebruikt als landingsbanen richting het noorden. De Buitenveldertbaan wordt meer ingezet bij wind uit oostelijke of westelijke richtingen, of bij beperkt zicht.

Rijbaan A8

Op Schiphol wordt groot onderhoud gepleegd aan Rijbaan A8; dit  is een kruispunt van een dubbele rondweg voor vliegtuigen om het afhandelingsgebied, vergelijkbaar met de ring A-10 rond Amsterdam. Tijdens de werkzaamheden is één van de rijbanen niet beschikbaar waardoor komende en gaande vliegtuigen over één rijbaan moeten worden geleid. Dit betekent tweerichtingsverkeer op één van de drukste kruispunten op Schiphol. Het is hierdoor alleen mogelijk om óf naar de Kaagbaan, óf naar de Aalsmeerbaan te taxiën. 

BAS

Het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol meldt dat vooral omwonenden die ten zuiden of ten oosten van Schiphol wonen extra vliegtuighinder kunnen ervaren. De werkzaamheden duren van zondagavond 27 oktober 23.00 uur tot en met zondag 22 december 06.00 uur.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws