Davey Photography, Davey Baas
112

Achtervolging door Amstelveen met hoge snelheden

Amstelveen - De politie heeft gisterenavond in Amstelveen een achtervolging ingezet op een automobilist, waarbij snelheden van 140 kilometer per uur werden bereikt.

De politie maande gisterenavond in Amstelveen Zuid een bestuurder van een witte Seat-personenwagen tot stoppen in de omgeving van het kruispunt Beneluxbaan/Sportlaan, maar de bestuurder ging er op hoge snelheid vandoor in de richting van Amsterdam. 

De op de vlucht geslagen automobilist nam vervolgens de rotonde van de Beneluxbaan/Kronenburg in tegengestelde richting (spookrijden) om weer richting Amstelveen Zuid te scheuren. De achtervolging ging verder via de Beneluxbaan helemaal tot aan de Bovenkerkerweg, waarna de bestuurder richting Nesserlaan reed. Daarbij werden hoge snelheden bereikt. De bestuurder vluchtte vervolgens via Gondel de wijk Waardhuizen in.

De automobilist wist daar aan de politie te ontkomen, door in de omgeving van Schoener/Bakboord snel uit zijn auto te springen en rennend te vluchten. De politie zette een grote zoekactie op touw waarbij ook hondengeleiders werde ingezet, maar voor zover bekend had dat niet direct resultaat.

In de achtergelaten auto werd wel een kentekenbewijs en een bankpas aangetroffen. De eigenaar van de wagen (het is nog onbekend of de eigenaar ook daadwerkelijk de bestuurder was) kan in ieder geval een bezoek van de politie verwachten en de auto is in beslag genomen. De auto werd gisterenavond weggesleept door een politiekraan.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.