[Beeld via gemeente Amstelveen]

Actie vanuit gemeente Amstelveen: voordelig woning isoleren

Amstelveen - De gemeente start in Amstelveen Zuid in samenwerking met het Energieloket Amstelveen een isolatieactie voor woningeigenaren. De gemeente laat weten dat inwoners tegen scherpe prijzen en gunstige voorwaarden hun woning kunnen laten isoleren doordat wordt ingekocht met een grote groep huiseigenaren.

Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 23 september 2021 een online informatiebijeenkomst georganiseerd.Tijdens de informatiebijeenkomst wordt de isolatieactie verder toegelicht en kunnen inwoners vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur. Huiseigenaren kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden op regionaalenergieloket.nl/acties.

Energieloket Amstelveen

Voor huiseigenaren is het vaak lastig om een keuze te maken uit de verschillende aanbieders van isolatie. Deze actie is opgezet in samenwerking met het Energieloket Amstelveen. Technische specialisten van het Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die het isoleren van de woning uitvoert.

Inschrijven voor de isolatieactie

Huiseigenaren kunnen zich overigens nu al inschrijven voor de isolatieactie. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de locatie van de isolatie. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.

Energiebesparend

Steeds meer inwoners kiezen er volgens de gemeente voor om hun woning te isoleren: 'Hierdoor blijft de woning warm in de winter en koel in de zomer. Naast dit comfort bespaart het energie en daarmee kosten.' Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid vult aan: 'De gemeente wil het inwoners makkelijk maken om energie te besparen. Deze actie helpt inwoners om eenvoudig de eerste stap te zetten.'

Scherpe prijzen

Gordon: 'Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp. Het isolatiebedrijf voldoet aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie worden gewaarborgd. Met deze actie wil de gemeente daarnaast het isoleren van woningen een extra impuls geven. Beter isoleren zorgt voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort.'


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.