Actie voor nieuwe kerstgroep Bovenkerkse Urbanus

Actie voor nieuwe kerstgroep Bovenkerkse Urbanus Foto: AmstelveenZ

Amstelveenz - Op zaterdag 14 september, de Historische dag van Bovenkerk (en Monumentendag), worden er door het Bewonersplatform Bovenkerk en de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus tussen 11.00 en 17.00 uur diverse activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor een nieuwe kerstgroep voor de Bovenkerkse Urbanus.


- Lees verder onder deze advertentie -

Zo is  de toren van de Urbanus open om te beklimmen en kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de verwoeste kerk. Het museum boven in de toren laat zien wat er allemaal gebeurd is in de toren tijdens de oorlog. Op Monumentendag mogen bezoekers gratis de toren in maar een donatie voor de kerstgroep wordt op prijs gesteld.

Verder zijn er diverse attracties zoals een vijver vol eendjes. Als je de juiste eendjes gevangen hebt is de prijs een echte St. Urbanus reep. Meedoen kost een euro of bij aankoop van een reep mag je gratis een keer vissen.

Historie Silversant

De historie van Silversant komt op de Historische Dag van Bovenkerk ook weer tot leven. Waar vroeger de paardenkoetsen stopten, staat op zaterdag 14 september ook weer een paardenkoets voor Silversant. Met deze gesponsorde koets van Silversant kunnen bezoekers voor twee euro vijftig een ritje maken. Of bij aankoop van twee repen mag u gratis mee. Voor een fotomomentje mag u een bedragje doneren in de emmer.

Kinderen

Ook aan activiteiten voor de kinderen is gedacht. Kinderen kunnen vandaag in blitse wagens rijden. Zelf gas geven, sturen en remmen. Voor twee euro vijftig mogen ze sturen en rijden. Maar bij aankoop van twee repen mag je gratis instappen.

Ook staan er kleine paardjes waar op gereden kan worden. En dan is er ook nog ouderwetse poppenkast met onder andere Jan Klaassen en Katrijn. Poppenkast kijken is gratis maar ook hier wordt een donatie voor de nieuwe kerstgroep op prijs gesteld.

Het programma omvat daarnaast nog muziekoptredens en dans rond de kerk en in het dorp. Bezoekers krijgen de gelegenheid volop St. Urbanus Chocolade repen te kopen: er zijn drie smaken; melk, wit en puur.  

Meer informatie over de Historische dag is te vinden op www.bovenkerk.info 

 


Reacties