Pixabay.com

Actie voor speeltuin in wijk Kostverloren: droevig gesteld qua speelmogelijkheden

Amstelveen - Diverse bewoners van de Eleanor Rooseveltlaan in de wijk Kostverloren gaan woensdag 16 juni samen met de Socialistische Partij (SP) actie voeren voor een speeltuin. Volgens een persbericht van de SP is het qua speelmogelijkheden droevig gesteld in de wijk.

De SP meldt al geruime tijd contact te hebben met moeders uit de wijk Kostverloren: ‘Kinderen in de basisschool leeftijd kunnen na schooltijd niet veilig buiten spelen. Met name in de Eleanor Rooseveltlaan is het droevig gesteld,’ stelt de partij.

Speeltuin

De SP vindt het een mooi begin dat Amstelveen Sport inmiddels heeft toegezegd om na de zomervakantie activiteiten met de kinderen te gaan ondernemen. 'Maar de kinderen willen gewoon na schooltijd lekker buiten kunnen spelen. In een speeltuin, die er nu niet is. Daarom gaan de kinderen samen met hun moeders op woensdag 16 juni tussen 14.00 en 16.00 uur actie voeren. De SP ondersteunt deze actie van harte. Vooral omdat we zien hoe belangrijk het is om de mensen uit de Eleanor Rooseveltlaan een stem te geven.’

Overleven

Raadslid Marina Casadei benoemt Kostverloren als ‘typisch zo’n buurt waar mensen druk zijn met overleven en het draaiend houden van hun gezin.’  ‘We zien al lange tijd dat in de wijken waar de mensen mondig zijn en weten welke wegen bewandeld moeten worden er ook veel voor elkaar wordt gekregen. In de wijken waar dat niet het geval is komt er weinig van de grond qua buurtinitiatieven. Daarom ben ik blij dat er in ieder geval contact is gezocht met de SP. Wij ondersteunen de actie van de gezinnen uit deze buurt graag.'

Casadei vindt dat wethouder Berkhout de situatie in de Rooseveltlaan met eigen ogen moet komen bekijken en dat hij moet komen spreken met de moeders. ‘Ik heb hem daarom ook uitgenodigd om te komen kijken’, zegt Casadei.

De actiemiddag is vooral bedoeld voor de kinderen uit de wijk Kostverloren. Er is woensdagmiddag dan ook van alles te doen, zoals een workshop Capoeira met Studio Capoeira en een springkussen. De actie wordt gehouden op het grasveld aan de Eleanor Rooseveltlaan.


Meer nieuws

112 gisteren 19:13

Motorrijder gewond bij ongeval op N201

Regio - Een motorrijder is woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de provinciale weg N201. De motor kwam in botsing met een graafmachine.

Sport gisteren 16:00

Hockey tweeling met basketbal DNA

Amstelveen - De tweelingzusjes Isa en Norah Goedhart startten op jonge leeftijd met basketbal. Niet zo gek met een oma en tante die uitkwamen voor het Nederlands basketbalteam en ouders in het Noord-Hollands team.’ Hoewel ze beschikken over de ideale lengte voor de basketbalsport, ligt hun hart echter bij hockey. Inmiddels spelen ze al sinds hun 6e met veel plezier bij hockeyclub Pinoké.