Marina Casadei tijdens de SP-actiedag in samenwerking met FNV [Beeld: SP]

Actiedag SP werpt vruchten af

Amstelveen - De Socialistische Partij (SP) in Amstelveen meldt dat de strijd voor een rechtvaardiger bejegening voor inwoners die in de problemen zitten, zijn vruchten afwerpt. 

De SP meldt in een persbericht (zie hier) dat een economisch dakloze moeder die samen met haar dochter al bijna drie jaar van hotel naar hotel werd gestuurd, waarschijnlijk nog voor kerst een appartement met keuken kan betrekken. Het verhaal van de moeder en de dochter werd verteld tijdens het ‘Festival van Rechtvaardigheid’ dat de SP op 7 november samen met de FNV organiseerde (zie hier het videoverslag).

Tijdens de SP-actiedag vertelden mensen die graag fulltime willen werken maar dat om onduidelijke redenen niet mogen, mensen die onterecht jarenlang in de schuldhulpverlening zitten en mensen die graag geholpen worden een dak boven hun hoofd te krijgen, over hun ervaringen met de gemeente.

Will Roode van de SP-hulpdienst laat weten dat de moeder, slachtoffer van huiselijk geweld, in een verkeerd traject terecht was gekomen. ‘Zij heeft met haar dochter opvang gekregen in een hotel, wat de route is voor de zogenaamde economische daklozen. Moeder en dochter hadden naar een Blijf-groep moeten gaan. En er had een woonurgentie aangevraagd moeten worden, waarmee ze op zoek kon gaan naar een geschikte woning,’ aldus Roode.

De SP meldt dat de wethouder op 7 november beloofde om met alle mensen die hun verhaal hebben verteld een kopje thee te gaan drinken en hun situatie te bespreken. De SP waardeert de inspanningen van de wethouder om met elke gedupeerde in gesprek te gaan. SP-raadslid Marina Casadei: ‘De wethouder gaat het nog druk krijgen. Hopelijk heeft hij voldoende tijd voor alle mensen die de SP heeft gesproken en die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen.’


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:34

Amstelveen van voorheen (311)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 311, precies 6 jaar na de start van deze rubriek, een ansichtkaart van een plek die altijd veel positieve herinneringen oproept bij Amstelveners: Plein 60.