Michel Becker

Actief voor Amstelveen (AVA) lanceert jongerenbeweging en presenteert Michel Becker als lijsttrekker

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) komt onder de noemer AVA-NEXT met een speciale jongerenafdeling van de partij. Michel Becker is daarnaast verkozen tot AVA-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, waarbij de verkiezingsslogan Betaalbaar Wonen leidend zal zijn.

De partij noemt in een persbericht jongerenbeweging AVA-NEXT een belangrijke schakel om straks groter te worden en het verschil te kunnen maken. Jongeren uit Amstelveen kunnen zich bij AVA aansluiten om invloed uit te oefenen op het verkiezingsprogramma van de partij en zo mede hun eigen toekomst in Amstelveen te bepalen. Jesse Jansen, student politicologie aan de VU is voorzitter van AVA-NEXT. Jongeren kunnen zich aanmelden bij de voorzitter via e-mail: jesse.avanext@gmail.com

Verkiezingscampagne

Becker meldt dankbaar te zijn voor het in hem uitgesproken vertrouwen van de partijleden en is vol energie om als lijsttrekker samen met het team de verkiezingscampagne te starten. AVA stelt door de grote inzet van de huidige kleine fractie van toegevoegde waarde te zijn, maar heeft om het verschil te kunnen maken de ambitie zo groot mogelijk te worden.

Op de voorlopige kandidatenlijst staat AVA-burgerraadslid en onderneemster Gonnie van Rietschoten op plek 2. Een voordrachtcommissie gaat de kandidatenlijst nog verder samenstellen en komt in november terug bij de leden voor een definitief besluit.

Verkiezingsslogan: Betaalbaar wonen

BETAALBAAR WONEN zal voor AVA de verkiezingsleus voor 2022 worden. De partij zegt in het verkiezingsprogramma met creatieve oplossingen te komen om eindelijk beweging te krijgen in de vastgelopen woningmarkt: 'Niet alleen komt er een woon- enquête op de nieuwe website ('Wij willen nu wel eens de echte woonbehoefte zien', zegt Becker) ook komt er een initiatief om een Bouwfonds te starten waar zowel particulieren, gemeente, corporaties en beleggers in kunnen participeren'.

'Met deze opbrengst zou het mogelijk moeten zijn kantoorpanden en of bouwgrond aan te kopen voor de realisatie van betaalbare starters- en seniorenwoningen. AVA zal zich hard maken om Amstelveners voorrang te verlenen op de woningmarkt, ook al is dat mogelijk tegenstrijdig met regionale afspraken.' 

Ook lokaal criminaliteit & ondermijning bestrijden

Becker stond gisterenavond tijdens de ledenvergadering van de partij ook stil bij het overlijden van Peter R. de Vries. Hij noemde het niet alleen een aanslag op de democratie, maar ook een aanval op de persvrijheid. Hij betuigde namens AVA zijn medeleven aan de familie, vrienden en collega journalisten. Een reden temeer om op elk niveau, zowel landelijk als lokaal, criminaliteit en ondermijning te bestrijden, wat het ook kost. Een mensenleven is kostbaarder.

Speerpunten

Naast aandacht voor de veiligheid, kondigt AVA de volgende speerpunten uit het verkiezingsprogramma aan;

  • Verjonging (Amstelveen voor jongeren weer dynamisch en aantrekkelijk te maken)
  • Diversiteit (zowel binnen onze leefomgeving, als bij opleidingsniveau, stageplekken, sport en bestuurslagen)
  • Huisvesting (betaalbaar wonen voor starters- senioren en jonge gezinnen)
  • Wijkambassadeurs (AVA wil in elke wijk een contactpersoon)

Verder krijgen ouderenwelzijn, duurzaamheid, dierenwelzijn, outdoor sport, ZZP en MKB en groen, ruime aandacht in het verkiezingsprogramma.  

Nieuw logo, nieuwe website

Met de lancering van een nieuwe website (die vanaf 1 augustus operationeel wordt), presenteerde campagnecoördinator Patricia Jansen ook een totaal nieuw logo van AVA. Het wat schreeuwerige zwart-rode actielogo wordt daarmee vervangen.

logo_ava_politiek.jpg
Het oude AVA-logo (boven) en het nieuwe AVA-logo (onder)

AVA_logo_origineel.jpg

'Om AVA 4 jaar geleden op de kaart te zetten was het huidige actielogo met uitroepteken nodig', verklaart de partij. 'Nu kiest AVA voor een logo wat meer diversiteit uitstraalt, om daarmee nog maar eens aan te geven dat bij AVA iedereen welkom is.' 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:08

Aanleg glasvezelnetwerk Amstelveen start in september

Amstelveen – KPN start in september 2021 met de uitrol van een nieuw glasvezelnetwerk in Amstelveen, twee maanden later dan aanvankelijk werd aangekondigd. De wijk Bankras-Kostverloren is als eerste aan de beurt.

112 29 jul. 2021 21:40

Blikschade bij botsing Oranjebaan

Amstelveen - Op de kruising van de Oranjebaan met de Burgemeester Boersweg in Amstelveen heeft donderdagavond een botsing plaastgevonden tussen een auto en een bestelbus.