Michel Becker (Actief voor Amstelveen)

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Dat stelt AVA in een persbericht: 'In de afgelopen raadsvergadering maakte AVA kenbaar, klaar te zijn met de huidige inspraakprocedure voor burgers en komt met een initiatiefvoorstel voor verandering. In de twee jaar dat AVA met 2 zetels in de gemeenteraad zit, blijkt telkens weer dat het, door de gevestigde partijen bedachte systeem, inmiddels achterhaald is en voor grote onrust en onvrede zorgt bij bewoners.'

Niet serieus genomen

Hoewel het college aangeeft inwoners voldoende gelegenheid te geven voor participatie, blijkt dat deze bij verschillende projecten zoals Startnotitie Alleman Kwartier, Beeldkwaliteitsplan Oude dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, zich niet of onvoldoende betrokken voelen en van mening zijn dat hun bezwaren niet serieus worden genomen. 

Initiatiefvoorstel

Fractievoorzitter van AVA, Michel Becker, benoemde dit ook in zijn betoog bij het behandelen van de Perspectiefnota en kondigden aan om na het zomerreces hiervoor met een initiatiefvoorstel naar de raad te komen: ' Het is onacceptabel dat burgers niet voldoende betrokken worden over onder andere bouwplannen en verkeersbesluiten in hun eigen wijk en leefomgeving. Ook afgelopen raadsvergadering bleek weer dat inwoners, maar ook raadsleden, weinig invloed kunnen uitoefenen op de al in beton gegoten voorstellen en reeds gepubliceerde plannen van het college.'

Verheugd over rol bbA 

Becker laat ook weten dat AVA verheugd is dat de andere lokale partij in Amstelveen, Burgerbelangen Amstelveen (BBA) 'zich 26 jaar na oprichting  waarvan 8 jaar met een wethouder in de coalitie mede verantwoordelijk voor het huidige beleid, zich hier nu ook druk over maakt en voor in gaat zetten. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen,' aldus Becker. BbA bracht eveneens een persbericht uit waarin het pleit voor betere particpatie.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.