Aan de Ouderkerkerlaan is een deelscooterparkeerplek

Actief voor Amstelveen hekelt aanhoudende overlast door (wild-)geparkeerde deelscooters

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen stelt dat overlast van wildgeparkeerde deelscooters in Amstelveen aanhoudt. Gonnie van Rietschoten, raadslid van Actief voor Amstelveen, vindt dat daar nou eindelijk eens een keer iets aan gedaan moet worden.

'Wild geparkeerde deelscooters zie je steeds meer in Amstelveen. Dat geeft onveilige situaties op trottoirs en inwoners ondervinden daarvan grote overlast,' aldus Actief voor Amstelveen. De partij ziet regelmatig terugkerende aoverlast aan bijvoorbeeld de Ouderkerkerlaan/Stationsstraat, het bedrijventerrein Legmeer en het winkelcentrum Groenhof.

Ondergrondse containers

'Deelscooters belemmeren de veilige doorgang voor voetgangers omdat ze op hoeken neergezet worden en de stoep volledig blokkeren,' meldt AVA. 'Ook is de bereikbaarheid van ondergrondse containers vaak een dilemma omdat de deelscooters de toegang tot de containers vrijwel onmogelijk maakt.'

Van Rietschoten: 'Diverse malen hebben inwoners hierover al hun beklag gedaan zowel rechtstreeks bij de Gemeente Amstelveen en via de Fixi-app als bij de aanbieders van de deelscooters, maar iedereen wijst naar elkaar. Het levert niets op.'

'En de overlast bleef'

Ze herinnert het college eraan dat Actief voor Amstelveen al in 2022 schriftelijke vragen stelde over de wenselijkheid van deelscooters in Amstelveen. Het college beloofde toen dat de nuttigheid van deelscooters zou worden onderzocht en dat de gemeenteraad in het eerste kwartaal van 2023 zou worden geïnformeerd. 'Maar ja, dat gebeurde niet. En de overlast bleef,' aldus Van Rietschoten.

Daarom stelde zij recent opnieuw schriftelijke vragen aan B&W. Ze wil weten of dat onderzoek heeft plaatsgevonden en zo ja welke nieuwe inzichten dat heeft opgeleverd en waarom is dan de gemeenteraad hierover niet geïnformeerd. En als het onderzoek niet is geweest, waarom niet en is er dan een nieuwe planning?

Overlast inwoners

Van Rietschoten vraagt ook of het college wel op de hoogte is van de diversiteit van overlast die inwoners ervaren met betrekking tot het wild parkeren van deelscooters. En, wie is eigenlijk verantwoordelijk voor de handhaving op foutgeparkeerde deelscooters?

Tenslotte wil ze weten welke acties door gemeente en aanbieders worden genomen om de overlast van wild geparkeerde deelscooters tegen te gaan. 'En als blijkt dat de overlast van fout en wild geparkeerde deelscooters niet goed kan worden opgelost, wat dan wel? In dat verband wordt gevraagd inzicht geven in de contracten met deze aanbieders en de looptijd van die contracten,' aldus Van Rietschoten.

In Amstelveen zijn Felix en Check bedrijven die deelscooters aanbieden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.