Actief voor Amstelveen

Actief voor Amstelveen in de bres voor bloemenstal op Stadshart die weg moet

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen zal tijdens de raadsvergadering van woensdag 27 september een motie indienen voor herijking van het huidige standplaatsenbeleid in Amstelveen. Dit naar aanleiding  van de bloemenstal van ondernemer Maikel Brand op Stadshart Amstelveen, die per 1 januari 2024 moet vertrekken.

Fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen meldt dat bloemenstal de activiteiten moet staken, omdat  Brand geen vergunning meer krijgt. Becker vindt dit een oneerlijke en ook vreemde gang van zaken:

‘De lokale ondernemer bloemenman Maikel Brand staat tot plezier van vele Amstelveners al jaren met zijn stal op het Stadshart. De gemeente Amstelveen investeert al jaren geld om het Stadshart levendiger te maken, onder andere door een andere inrichting en het plaatsen van plantenbakken. Des te vreemder is het dan, dat bloemenman Maikel Brand het veld moet ruimen,’ zegt Becker in een persbericht van  zijn partij. De bloemenstal is volgens Actief voor Amstelveen een aantoonbaar fleurige aanvulling in het centrum.

Lang in gesprek

Becker meldt dat Brand al vele jaren met de gemeente in gesprek is over verlenging van zijn contract om in deze openbare ruimte zijn brood te verdienen. ‘Hij kreeg tijdens een hoorzitting in april hierover van een onderzoekscommissie het gelijk aan zijn zijde, maar er is volgens zijn zeggen mede door inmenging van de winkelcentrumeigenaar, toen toch het besluit genomen dat hij moet vertrekken,’ aldus Becker.

Actief voor Amstelveen vindt dat Brand ook te lang over zijn toekomst in het ongewisse is gelaten en hierdoor een verwachtingspatroon gecreëerd is dat hij zijn bedrijfsactiviteit voort mocht zetten. De partij is van mening dat het positieve advies van de onderzoekscommissie - ter onderbouwing van het eindrapport van de Hoorzitting - gevolgd dient te worden.

Gelijkheidsbeginsel

Omdat andere standplaatshouders wel een vergunning tot eind 2026 hebben of krijgen vindt Actief voor Amstelveen dat hier het gelijkheidsbeginsel van kracht is en de gemeente met deze, maar ook met de andere standplaatshouders, tot vergelijk komt en de standplaatsen op de huidige of een andere plek een toekomst bieden.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 16:10

Flinke opstopping Beneluxbaan door pechgeval op 1-baansdeel

Amstelveen - Op de Beneluxbaan in Amstelveen Noord is woensdagmiddag een flinke opstopping ontstaan omdat de bestuurder van een personenwagen pech kreeg op het 1-baansdeel tussen Zonnestein en Uilenstede.

Algemeen gisteren 14:52

Nieuwe muurschildering in Busstation Amstelveen krijgt vorm

Amstelveen - Kunstenaar Irene Brok is deze week hard aan het werk om de 12 brede en 4 meter hoge muurschildering ‘Onderwegdromen’ aan te brengen op een afscheidingswand op busstation Amstelveen in het Stadshart. De kunst moet bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving voor wachtende reizigers.

Algemeen gisteren 14:03

Oude Dorp Amstelveen krijgt wekelijkse markt vanaf juni

Amstelveen - In het Oude Dorp van Amstelveen start in juni een proef met een wekelijkse Dorpsmarkt op woensdagen, waar producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas en planten te verkrijgen zijn.