Pixabay.com

Actief voor Amstelveen maakt zich hard voor mogelijkheden ‘onderwijs op afstand' (IVIO)

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) pleit voor IVIO-onderwijs in Amstelveen; ofwel 'onderwijs op afstand' voor leerlingen die niet goed regulier onderwijs kunnen volgen.

In de commissievergadering van Burgers en Samenleving stelde raadslid Jacqueline Höcker van AVA afgelopen week vragen aan wethouder Berkhout om in gesprek te gaan met scholen, samenwerkingsverbanden en ouders voor de komst van IVIO onderwijs in Amstelveen.  

IVIO
IVIO staat voor Instituut Voor Individueel Onderwijs (IVIO) en is eigenlijk onderwijs op afstand. Deze vorm van onderwijs wordt al in 40 gemeenten gegeven en is zeer geschikt voor leerlingen die wel kunnen leren op vmbo, havo en vwo-niveau maar niet naar het reguliere onderwijs kunnen vanwege ADHD , autisme, PDD-NOS en andere diagnostiek en ook zeer stressgevoelig zijn met bijvoorbeeld vervoer en groepsvorming.

Het Voortgezet Speciaal Onderwijs is daarentegen voor deze leerlingen niet passend omdat het een te beperkt takenpakket heeft en men dan niet aan de resultaten komt die mogelijk zouden kunnen zijn.

Wereldschool
Het IVIO onderwijs is deel van de wereldschool, waar ook leerlingen die bijvoorbeeld met reizende ouders niet het reguliere onderwijs kunnen volgen geplaatst kunnen worden. Dit is mogelijk omdat leerlingen zelf het tempo, de locatie ( kan ook thuis zijn)  en het begin van het schooljaar zelf kunnen bepalen. IVIO heeft zelf de docenten, materialen en gaat samenwerkingsverbanden aan.

Nieuw perspectief
'Ouders zijn hoopvol door de toezegging van wethouder Berkhout met hen in gesprek te gaan en zijn begripvolle woorden dat voor deze leerlingen maatwerk mogelijk moet kunnen zijn', zegt AVA-raadslid Jacqueline Höcker in een persbericht van de partij: 'Het raakte mij echt dat na een lange tijd deze ouders van leerlingen gehoord worden en er weer hoop is. Je ziet vaak dat deze leerlingen dan op het Voortgezet Speciaal Onderwijs geplaatst worden waar ze eigenlijk niet thuishoren. Nu is er een nieuw perspectief.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten gisteren 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.