Michel Becker

Actief voor Amstelveen mist ‘guncultuur’

Amstelveen - De lokale politieke (oppositie-)partij Actief voor Amstelveen verwijt het college dat het een succes rond glasvezelaansluitingen op sociale huurwoningen in Nes aan de Amstel naar zich toe heeft getrokken, zonder de inspanningen van AVA te vermelden.

De partij geeft in een persbericht onder andere aan zich ingespannen te hebben voor de aansluiting van glasvezel op sociale huurwoningen in Nes aan de Amstel:  ‘Al lange tijd speelt in Nes aan de Amstel een discussie met Eigen Haard over aansluiting van de sociale huurwoningen aan het te realiseren glasvezelnet daar. Technische details zullen we even buiten beeld houden: maar het gaat er om dat Eigen Haard niet bereid was de aansluitkosten voor de huurwoningen voor haar rekening te nemen.’

Schriftelijke vragen

Het was reden voor AVA-fractievoorzitter Michel Becker om samen met GroenLinks schriftelijke vragen aan het College te stellen met onder meer de oproep om als gemeente zo nodig daarbij een financiële rol te spelen: ‘Actief voor Amstelveen is al enige tijd bezig en in gesprek het de Dorpsraad daarover.  Groot was onze tevredenheid toen het College positief op deze vragen reageerde, waardoor een bijdrage voor de aansluitkosten daardoor in het vizier kwam.

Actief voor Amstelveen is teleurgesteld dat daarover niets werd gemeld in een persbericht van het College van B & W.  Becker noemt het een overduidelijk staaltje van het College - natuurlijk geadviseerd door haar communicatieadviseurs - om een succesje naar zich toe te trekken. ‘Gun-cultuur in Amstelveen? Niet heus dus,’ aldus de partij.

Standplaatsen

In hetzelfde persbericht meldt Actief voor Amstelveen  dat het zich ook blijft  inspanne voor het standplaatsenbeleid in Stadshart Amstelveen. Het College van B&W stelde in het raadsdebat afgelopen woensdag voor om een nieuw standplaatsenbeleid te gaan voeren.

Voor AVA was het meest in het oog springend punt daarbij dat voortaan nieuwe standplaatsen in het Stadshart uitgesloten zijn. Dat was tegen het zere been van Michel Becker, fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen. Hij noemt  het  ongehoord en onbestaanbaar dat in heel Amstelveen standplaatshouders een vergunning verlenging krijgen, behalve  in het Stadshart. Becker vroeg zich tijdens gemeenteraadsvergadering af of dat beleid onder druk van Stadshart-eigenaar URW tot stand is gekomen en kwam in discussie met wethouder Adam Elzakalai.

Becker: ‘De wethouder bleef in het debat een concreet antwoord daarop schuldig, maar de waarschijnlijkheid van mijn stelling werd niet onderuitgehaald.  Becker kondigde aan dat hij in de gemeenteraadsvergadering van 31 januari 2024 de verlening van standplaatsvergunningen op het Stadshart door middel van een motie of amendement alsnog mogelijk wil proberen te maken’

Woonwagens

Ook vond AVA dat er sprake was van vuur en vlam bij behandeling van de motie over de huisvesting van woonwagenbewoners in Amstelveen, zo sltelt Actief voor Amstelveen. Becker had het initiatief genomen om een motie te in te dienen over die huisvesting en met het verzoek daarover in gesprek te gaan met de woonwagenbewoners.  De motie werd gesteund en mede ingediend door CDA, GVA, CU en BVNL.

‘Tijdens de raadsvergadering bleek echter dat wethouder Elzakalai namens het college de motie niet wilde steunen. In negen van de tien gevallen is zo’n uitspraak dodelijk voor een motie, meestal krijgt de wethouder dan wel de meerderheid van de raad achter zich. Echter nu niet! Na een flink debat bleef de motie op tafel en werd het zelfs met algemene stemmen door de gemeenteraad aangenomen. De wethouder zal er niet blij mee zijn, maar moet de motie toch uitvoeren,’ meldt Actief voor Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.