Pixabay.com

Afgelopen weekeinde 89 coronabesmettingen gerapporteerd in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen zijn afgelopen weekeinde 89 Covid-19-besmettingen geregistreerd door het RIVM. De piek lag op zaterdag met 52 gerapporteerde positieve coronatesten.

Dat blijkt uit het coronadashboard van de Rijksoverheid. Het aantal besmettingen loopt in Nederland stevig op en Amstelveen is geen uitzondering.

Amstelveen

Zaterdag werd in Amstelveen het hoogste aantal besmettingen geregistreerd sinds 1 november (52), gisteren (zondag) ging het om 37 personen; ook dat aantal was relatief hoog vergeleken met de dagelijkse besmettingen in november.

Het hoogste aantal besmettingen op 1 dag staat in Amstelveen op 77: die dagscore werd geregistreerd op 18 oktober 2020. Daarna nam het aantal besmetting geleidelijk af, maar sinds beging december is er weer sprake van een toename.

Extra maatregelen

Diverse landelijke media melden dat het kabinet deze week met extra maatregelen komt. Gisteren werden landelijk bijna 10.000 besmettingen geregistreerd, zaterdag ruim 9000. Het aantal besmettingen loopt dagelijks op.

Het coronadashboard van de Rijksoverheid registreert al enige tijd geen lokale  ziekenhuisopnames meer: die worden meestal op dinsdag weergegeven tijdens een wekelijkse update van het RIVM. Ook wordt dan het aantal corona-sterfgevallen gemeld over de afgelopen twee weken.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.