Pixabay.com

Afgelopen weekend stuk minder coronabesmettingen gerapporteerd in Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen weekend was het aantal gerapporteerde coronabesmettingen in Amstelveen aanzienlijk lager dan de dagen daarvoor.

Dat blijkt uit gegevens van het coronadasboard van de Rijksoverheid. Zaterdag 9 januari 2021 werden tien besmettingen in Amstelveen gerapporteerd, het laagste dag-aantal sinds begin december. Zondag ging het om 15 gemelde positieve testen.

Het is nog niet duidelijk of het komt omdat Amstelveners zich minder hebben laten testen. Amstelveen kent wel - in verhouding tot de regio - al enige tijd een lagere besmettingsgraad in vergelijking met andere gemeenten in Amsterdam-Amstelland. In de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020 was dat juist andersom: toen was de besmettingsgraad in Amstelveen hoog in vergelijking met omliggende gemeenten.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.