Davey Photography, Davey Baas
112

Afschuw over liquidatie, opnieuw in bijzijn van kind

Amstelveen – De schrik zit er goed in na de dodelijke schietpartij in Amstelveen gisterenavond. Diverse inwoners spreken hun afschuw uit, onder andere over het feit dat er opnieuw een kind getuige was.

Gisteren werd een 39-jarige Amstelvener doodgeschoten op de parkeerplaats van sportpark Escapade, terwijl een 4-jarig kind op de achterbank zat. De fatale schietpartij vond plaats pal tegenover sportschool en kinderdagverblijf.

Dat hakt er flink in: veel plaatsgenoten en talloze kinderen komen dagelijks  bij sportcomplex Escapade, waar naast sportschool Health City en een kinderdagverblijf ook hockeyclub HIC en voetbalvereniging RKAVIC zijn gevestigd. 

Liquidaties Amstelveen 

In Amstelveen hebben de afgelopen jaren al diverse liquidaties en pogingen daartoe plaatsgevonden. In maart dit jaar vond in Westwijk Amstelveen nog een liquidatiepoging plaats, die mislukte omdat het wapen van de dader vastliep. Net als gisteren bij de dodelijke schietpartij aan Escapade was ook daar een kind (dochter van 17) bij.  

In 2014 werd Luana Luz Xavier, eveneens in Westwijk, doodgeschoten voor de ogen van haar kinderen. Eerder al publiceerde AT5 over liquidaties waarbij kinderen getuige waren.

In 2014 werd Gwenette Martha aan de Amsterdamseweg in Amstelveen geliquideerd. De bekendste Amstelveense liquidatie is die van Cor van Hout in het Oude Dorp in 2003. In dat jaar werd ook Jules Jie geliquideerd toen zijn auto op de Keizer Karelweg werd doorzeefd met kogels.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.