Afval-ophaalstop dreigt ook voor Amstelveen

Afval-ophaalstop dreigt ook voor Amstelveen Foto: AmstelveenZ

Amstelveen – Door de grote problemen bij de Amsterdamse afvalcentrale AEB Amsterdam dreigt ook de afvalverwerking in Amstelveen in het geding te komen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Gemeente Amstelveen, dat haar restafval laat verwerken bij AEB, heeft inmiddels aangegeven de ontwikkelingen bij de Amsterdamse afvalcentrale nauwlettend in de gaten te houden.

Vorige week sloot AEB vier van de zes verbrandingslijnen omdat de veiligheid ernstig in het geding was, zo onthulde De Telegraaf. Vandaag meldt de krant dat een afvalinfarct dreigt.

Steun

Het Amstelveense college van B en W meldde gisteren nog  in een brief aan de gemeenteraad dat mede dankzij steun van de collega’s uit de afvalverwerkingsbranche het huishoudelijk afval in Amsteveen nog kan worden verwerkt, maar de Vereniging Afvalbedrijven heeft inmiddels aan Burgemeester en Wethouders van Amsterdam aangegeven dat de kans bestaat dat binnenkort het huishoudelijk afval ook in de omgeving van Amsterdam niet meer opgehaald kan worden, als  AEB gemaakte afspraken niet kan concretiseren.

Gemeente Amstelveen, dat tot de gemeentes behoort waar de afvalverwerking in het geding kan komen, stelde gisteren dat het scheiden van afval door de nascheidingsinstallatie van AEB wel doorgang blijft vinden, maar volgt de ontwikkelingen op de voet. Gemeente Amsterdam is honderd procent aandeelhouder van AEB.


Reacties