AmstelveenZ

Afval-ophaalstop dreigt ook voor Amstelveen

Amstelveen – Door de grote problemen bij de Amsterdamse afvalcentrale AEB Amsterdam dreigt ook de afvalverwerking in Amstelveen in het geding te komen.

Gemeente Amstelveen, dat haar restafval laat verwerken bij AEB, heeft inmiddels aangegeven de ontwikkelingen bij de Amsterdamse afvalcentrale nauwlettend in de gaten te houden.

Vorige week sloot AEB vier van de zes verbrandingslijnen omdat de veiligheid ernstig in het geding was, zo onthulde De Telegraaf. Vandaag meldt de krant dat een afvalinfarct dreigt.

Steun

Het Amstelveense college van B en W meldde gisteren nog  in een brief aan de gemeenteraad dat mede dankzij steun van de collega’s uit de afvalverwerkingsbranche het huishoudelijk afval in Amsteveen nog kan worden verwerkt, maar de Vereniging Afvalbedrijven heeft inmiddels aan Burgemeester en Wethouders van Amsterdam aangegeven dat de kans bestaat dat binnenkort het huishoudelijk afval ook in de omgeving van Amsterdam niet meer opgehaald kan worden, als  AEB gemaakte afspraken niet kan concretiseren.

Gemeente Amstelveen, dat tot de gemeentes behoort waar de afvalverwerking in het geding kan komen, stelde gisteren dat het scheiden van afval door de nascheidingsinstallatie van AEB wel doorgang blijft vinden, maar volgt de ontwikkelingen op de voet. Gemeente Amsterdam is honderd procent aandeelhouder van AEB.


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.

Algemeen gisteren 10:52

Beleef Amstelveen, juist nu!

Op 1 juli lanceert Amstelveen de nieuwe website beleefamstelveen.nl. Deze website is onderdeel van het (stads)Promotieplan van de gemeente. Het platform biedt een podium voor al het mooie aanbod van Amstelveen op het gebied van toerisme, sport, cultuur, recreatie, horeca en winkelen. Prominent onderdeel is de Uitagenda waarin per dag of periode te zien is wat er te doen is in de stad. Daarnaast is er ruimte voor lokale initiatieven van organisaties en ondernemers.

Advertorial Verkeer & Vervoer gisteren 08:00

Mercedes-Benz dealer Stern in Amstelveen: superieure service op nieuwe locatie

Amstelveen - 35 jaar lang was Mercedes-Benz dealer Stern in Amstelveen gevestigd aan de Ouderkerkerlaan 150. Begin dit jaar verhuisde de onder veel Amstelveners zeer bekende dealer van het exclusieve en geliefde automerk naar Spinnerij op bedrijventerrein Legmeer: een nieuwe locatie, met natuurlijk de vertrouwde topservice als altijd.