Berend de Vries

Afvalbakdomino...

Amstelveen - Afvalbakdomino... natuurlijk geen onbekend gegeven in Amstelveen. Berend de Vries spotte dit domino-effect aan de Graaf Aelbrechtlaan. Maar wist je dat gemeente Amstelveen regels heeft opgesteld voor het aanbieden van afvalcontainers?

Zeker bij stevige wind of storm liggen de geleegde afvalbakken al snel over straat. De gemeente vraagt inwoners dan ook de bak zo snel mogelijk na lediging weer op te halen.

Een veelgehoorde ergernis is het niet tijdig ophalen - of het te vroeg neerzetten - van de afvalbakken. Gemeente Amstelveen heeft diverse regels opgesteld voor het aanbieden van de containers. Die luiden als volgt:

  • De container dient op de ophaaldag zelf voor 7.30 uur op de aangewezen aanbiedplaats te worden neergezet;

  • de container dient zo snel mogelijk na het legen weer opgehaald te worden;

  • de container moet met het gemeentelogo naar de weg staan;

  • de containers dienen twee aan twee met een tussenruimte van 30 cm te worden neergezet;

  • de container mag niet zwaarder zijn dan 40 kg;

  • de container dient te worden neergezet met gesloten deksel;

  • de container mag niet achter obstakels staan;

  • naast de container mag geen los afval worden gezet

Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Amstelveen van voorheen 17 mrt. 2024 19:48

Amstelveen van voorheen (394)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 394 een oude foto van de Raiffeisenbank, simpelweg gevestigd in een woonhuis aan Noorddammerlaan 87.

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.