Lange rijen op bedrijventerrein Legmeer voor het afvalstation zijn geen uitzondering sinds de corona-uitbraak

Afvalbrengstation Amstelveen gaat dagelijks langer open om wachttijden terug te dringen

Amstelveen - Het Afvalbrengstation in Amstelveen gaat vanaf maandag 11 mei voorlopig om half acht open. Dat is een uur eerder dan gebruikelijk. Ook op Hemelvaartsdag (donderdag 21 me) zal het station de hele dag open zijn. 

Met de ruimere openinsgtijden wil de gemeente de wachttijden voor de vele bezoekers verkorten en daarmee extra service bieden aan al degenen die nu thuis aan het opruimen zijn en van hun spullen afwillen.

Vanwege het coronavirus worden er maximaal tien voertuigen (auto's en/of bakfietsen) per keer toegelaten bij het Afvalbrengstation. Dat zorgt al weken voor lange wachtrijen.  Om goed toezicht op het aantal bezoekers te kunnen houden mogen mensen niet lopend het terrein op om afval te storten.

Wethouder Floor Gordon (Afvalbeheer, D66) laat weten dat de gemeente op dit moment ook meer afval kan opslaan, omdat er nieuwe containers zijn geleverd en de oude er nog staan.

Het Afvalbrengstation is gevestigd aan Grutterij 26 op bedrijventerrein Legmeer. Ook op deze locatie is het belangrijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De langere openingstijden gelden in ieder geval tot en met 30 mei 2020. Op Hemelvaartsdag is het Afvalbrengstation van half acht tot vier uur geopend.


Meer nieuws

112 vandaag 14:31

Zware aanrijding op Amsterdamseweg

Amstelveen - Op de Amsterdamseweg heeft maandagmiddag een zware aanrijding plaatsgevonden tussen een personenwagen en een bedrijfsbusje.

Algemeen vandaag 11:44

Gedecoreerden ontvangen alsnog lintje uit handen van burgemeester

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens heeft de twaalf Amstelveners die 24 april jongstleden via een videoboodschap te horen kregen dat dat zij koninklijk waren onderscheiden, inmiddels daadwerkelijk een lintje kunnen uitreiken.