Afvalbrengstation Amstelveen voorlopig nog niet op zondag open

Afvalbrengstation Amstelveen voorlopig nog niet op zondag open Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - De beslissing over een eventueel defintieve zondagsopening van het Afvalbrenstation in Amstelveen laat voorlopig nog op zich wachten. De gemeente heeft nog tot en met het voorjaar van 2020 nodig om de zondagsopeningproef die afgelopen september en oktober werd gehouden, te evalueren.


- Lees verder onder deze advertentie -

Op basis van de evaluatie komt het College van B en W met een voorstel, dat vervolgens aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd.

Succesvol

Tijdens de test-zondagsopeningen in september en oktober (tussen 12.00 en 16.00 uur) bezochten gemiddeld 318 bezoekers per zondag het Afvalbrengstation; daarmee is al duidelijk dat de proef een succes was, omdat de gemeente als minimum een ondergrens van 250 bezoekers had gesteld om de proef succesvol te noemen.

Steeds meer

Met de meer dan 300 bezoekers werd het afvalbrengstation (gezien in tijdsbestekken van vier uur) zelfs beter bezocht dan op werkdagen, dat in dezelfde periode per 4 uur zo'n 270 bezoekers trok. Opmerkelijk was ook dat er gaandeweg steeds meer Amstelveners op zondag kwamen, omdat de proef en de zondagsopening bekender werd. Van circa 300 in het begin stegen de zondagsbezoeken op het laatst naar 370.

Voor niets

Keerzijde was dat diverse Amstelveners ook in november nog met volle ladingen op zondag voor de deur stonden, omdat zij niet door hadden dat de proef was afgelopen; zij troffen een gesloten slagboom

Proefbudget 150.000 euro 

Voor de proefopenstellingen op zondag werd 150.000 euro uitgetrokken: de verwachting is dat de werkelijke kosten van de proef lager liggen, zo heeft het College van B en W aan de gemeenteraad gemeld. 


Reacties