Pixabay.com (ter illustratie, niet de hond in kwestie)

Agenten bevrijden hond uit afgesloten camper in Amsterdamse bos

Amstelveen/Amsterdam - Je zou denken dat hondeneigenaren genoeg gewaarschuwd zijn om hun viervoeter niet in een afgesloten voertuig achter te laten op bloedhete dagen, maar niets is minder waar. De Amstelveense politie moest vanmiddag een hond redden die was opgesloten in een camper in het Amsterdamse bos.

De camper stond op een parkeerplaats in het bos en de boswachterij kreeg signalen dat zich (terwijl de thermometer 35 graden aansloeg)  een blaffende hond in de camper zou bevinden, die op een gegeven moment geen geluid meer maakte en ook niet meer reageerde of bewoog. Daarop heeft de toegesnelde politie een raam van de camper ingeslagen en de hond uit de hete camper weten te bevrijden.

De hond is formeel door de politie in beslag genomen en direct overgebracht naar een dierenarts (dierenambulance) ter controle. De hond zat volgens de dierenambulance opgesloten in een bench zonder water.

De camper bleek van een Italiaanse toerist, die zich later meldde bij de politie. De toerist kan een forse boete van minimaal 400 euro tegemoet zien en is ook verantwoordelijk voor bijkomende kosten, voor de dierenarts en de opvang van de hond. De politie meldt op Instagram dat de in beslag genomen hond inmiddels weer is vrijgegeven door de Officier van Justitie en dat de eigenaar de hond vermoedelijk morgen weer kan ophalen.

Vanmiddag moesten agenten in Amstelveen ook een kind uit een auto redden, nadat de moeder per ongeluk de auto in het slot had gegooid met de sleutels nog in de wagen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen 8 aug. 2022 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.