Radio 538 - De 538 Ochtendshow [Beeld: Paul Brink]

Al meer dan 30.000 kaarten voor mishandelde Frédérique

Amstelveen - De 14-jarige Frédérique, die afgelopen maandag zwaar werd mishandeld in Westwijk Amstelveen, heeft inmiddels meer dan 30.000 kaarten mogen ontvangen. Begin deze week startten 538-dj Wietze de Jager en co-host Iris Enthoven in De 538 Ochtendshow daartoe een speciale actie.

Om haar een hart onder de riem te steken riep 538 heel Nederland op om haar te verrassen met een kaartje.
Inmiddels zijn er meer dan 30.000 kaarten naar Frédérique verstuurd. Vanochtend belden Wietze en Iris met haar vader Paul over hoe het nu met Frédérique gaat en de hoeveelheid kaarten en cadeaus die zij ontving naar aanleiding van de oproep van Wietze en Iris. Bekijk hier de video op de website van Radio 538.

Wereldwijd

Vader Paul liet aan De 538 Ochtendshow weten: 'De actie heeft niet alleen Nederland bereikt, ook Brazilië, Moskou, Las Vegas, Turkije, Washington en ik heb zelfs brieven uit Oldenzaal gekregen. Persoonlijk vanuit mij naar de luisteraars toe, uiteraard ook namens Frédérique: wat zijn jullie een goede mensen, wat is dit fantastisch, wat heeft dit ontzettend veel verschil gemaakt. Je ziet ook dat het voor heel veel mensen een pleister is. Er zijn een heleboel mensen die beschadigd zijn. We krijgen ook brieven van mensen die vroeger hetzelfde hebben meegemaakt. Het helpt iedereen. Ik ben iedereen uit de grond van mijn hart dankbaar.'

Stroom hield niet op

Wietze: “We zagen gisteren filmpjes van bezorgers die maar aan bleven komen lopen met dozen en boxen. Die stroom hield niet op.” Paul: “Het ging maar door en ging maar door. En dan moet je je bedenken: dit was de eerste dag na de oproep van jullie. PostNL heeft actief contact met ons opgenomen over de grote volumes. Gisteravond belden ze weer dat ze opnieuw grote volumes hebben ontvangen die nog moeten komen, dat komt dus pas morgen (vandaag). De volumes zijn de kaarten, maar dus nog niet de pakketten. Die zijn er ook in gigantisch grote hoeveelheden.”

Kippenvel

Wietze: “Wat we met elkaar bereikt hebben hier, dat vind ik zó tof. Echt kippenvel. Het is het beste antwoord dat we kunnen geven na zoiets verschrikkelijks. Dat we met z’n allen arm in arm gaan staan en op deze manier met zo’n signaal laten weten dat dit niet is hoe we met elkaar omgaan. Echt fantastisch.”

Bron: Radio 538 - De 538 Ochtendshow


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.