Rij voor de deur van Le Fournil aan de Amsterdamseweg in Amstelveen

Al vroeg in de rij voor boodschappen paasweekend

Amstelveen - Met het paasweekend voor de deur trokken diverse Amstelveners er al vroeg op uit voor de boodschappen om de paasdrukte voor te zijn. Zaterdagmorgen vanaf half 8 vormde zich - in de stromende regen - al een rij bij de geliefde ambachtelijk Franse Bakker Le Fournil aan de Amsterdamseweg.

Een rij bij deze Franse bakker is overigens niet ongewoon. Diverse inwoners trekken er nu extra vroeg op uit om de paasdrukte voor te zijn. Ook bij speciaalzaak The WineKitchen at Home in de Dorpsstraat vond het verse brood al gretig aftrek.

Ook op winkelcentrum Groenhof, al eens uitgeroepen tot het boodschappencentrum van Amstelveen, was het zaterdagochtend snel druk. 

Supermarkten

Hoewel vandaag flinke drukte wordt verwacht in alle supermarkten, kunnen boodschappen ook morgen worden gedaan. Het overgrote deel van de Amstelveense supermarkten is op Eerste Paasdag open, evenals Tweede Paasdag.

Winkelcentrum Stadshart Amstelveen, waar vandaag (zaterdag) ook drukte wordt verwacht, is op Tweede Paasdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Op Eerste Paasdag is een aantal winkels in het Stadshart open, waaronder de Bijenkorf en Action.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen vandaag 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.