Pixabay.com

Alarm om babbeltruc: nep-politie belt ouderen om sieraden in veiligheid te brengen

Amstelveen - De politie slaat alarm om een babbeltruc waarbij zogenaamde politiemedewerkers ouderen bellen om hun sieraden en kostbaarheden in veiligheid te brengen. Diverse Amstelveense ouderen zijn de afgelopen periode slachtoffer geworden van de truc en ernstig gedupeerd.

De gewetenloze oplichters zijn vooral actief in de Amstelveense wijken Patrimonium en Kostverloren en hebben het voorzien op (kwetsbare) ouderen. Ze bellen hen op uit naam van de politie of komen aan de deur, met een verzonnen verhaal dat de bewoners hun kostbare spullen (zoals sieraden,  contant geld, pinpassen) in veiligheid moeten brengen, omdat criminelen op de loer liggen. De ouderen geven de kostbaarheden vervolgens in goed vertrouwen af en de criminelen verdwijnen met de buit, de ouderen gedupeerd achterlatend.

Waarschuw ouderen voor deze truc

De politie vraagt inwoners van Amstelveen zeer alert te zijn op deze truc en ouderen (familie/kennissen) zoveel mogelijk te waarschuwen, omdat de oplichters heel vertrouwd overkomen en veel slachtoffers maken. De politie benadrukt dat de echte politie NOOIT BELT om kostbaarheden in veiligheid te brengen en dat het om een nietsontziende oplichterstruc gaat.

Veel meer trucs: wees alert

Ook waarschuwt de politie nog maar eens voor nep-bankmedewerkers en nep-post of nep-zorgmedewerkers die soortgelijke werkwijzes hanteren. De politie vraagt inwoners nadrukkelijk NOOIT pinpassen of pincodes af of prijs te geven (aan de deur of telefonisch) hoe vertrouwd het ook lijkt. Echte instanties zullen daar nooit naar vragen.

Criminelen hebben een zeer breed scala aan babbeltrucs. Mensen die het vermoeden hebben te worden opgelicht wordt verzocht direct 112 te bellen. Bij geen spoed: 0900-8844.

NB: Ook fraudeurs zijn volop actief, zowel telefonisch als online. Bekijk hier tal van actuele fraudetrucs en wees alert!


Meer nieuws

Sport gisteren 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen gisteren 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Zo leer je omgaan met je ziekte

Amstelveen - Een chronische ziekte zoals Parkinson kan je leven flink op zijn kop zetten. Hoe ga je hiermee om en wat betekent het voor je omgeving? In Uithoorn staat een team zorgverleners voor je klaar. Zij leren je samen met je partner of mantelzorger zo goed mogelijk met je ziekte om te gaan.