Pixabay.com

Alarm om babbeltruc: nep-politie belt ouderen om sieraden in veiligheid te brengen

Amstelveen - De politie slaat alarm om een babbeltruc waarbij zogenaamde politiemedewerkers ouderen bellen om hun sieraden en kostbaarheden in veiligheid te brengen. Diverse Amstelveense ouderen zijn de afgelopen periode slachtoffer geworden van de truc en ernstig gedupeerd.

De gewetenloze oplichters zijn vooral actief in de Amstelveense wijken Patrimonium en Kostverloren en hebben het voorzien op (kwetsbare) ouderen. Ze bellen hen op uit naam van de politie of komen aan de deur, met een verzonnen verhaal dat de bewoners hun kostbare spullen (zoals sieraden,  contant geld, pinpassen) in veiligheid moeten brengen, omdat criminelen op de loer liggen. De ouderen geven de kostbaarheden vervolgens in goed vertrouwen af en de criminelen verdwijnen met de buit, de ouderen gedupeerd achterlatend.

Waarschuw ouderen voor deze truc

De politie vraagt inwoners van Amstelveen zeer alert te zijn op deze truc en ouderen (familie/kennissen) zoveel mogelijk te waarschuwen, omdat de oplichters heel vertrouwd overkomen en veel slachtoffers maken. De politie benadrukt dat de echte politie NOOIT BELT om kostbaarheden in veiligheid te brengen en dat het om een nietsontziende oplichterstruc gaat.

Veel meer trucs: wees alert

Ook waarschuwt de politie nog maar eens voor nep-bankmedewerkers en nep-post of nep-zorgmedewerkers die soortgelijke werkwijzes hanteren. De politie vraagt inwoners nadrukkelijk NOOIT pinpassen of pincodes af of prijs te geven (aan de deur of telefonisch) hoe vertrouwd het ook lijkt. Echte instanties zullen daar nooit naar vragen.

Criminelen hebben een zeer breed scala aan babbeltrucs. Mensen die het vermoeden hebben te worden opgelicht wordt verzocht direct 112 te bellen. Bij geen spoed: 0900-8844.

NB: Ook fraudeurs zijn volop actief, zowel telefonisch als online. Bekijk hier tal van actuele fraudetrucs en wees alert!


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.