Pixabay.com

Alarm om babbeltruc: nep-politie belt ouderen om sieraden in veiligheid te brengen

Amstelveen - De politie slaat alarm om een babbeltruc waarbij zogenaamde politiemedewerkers ouderen bellen om hun sieraden en kostbaarheden in veiligheid te brengen. Diverse Amstelveense ouderen zijn de afgelopen periode slachtoffer geworden van de truc en ernstig gedupeerd.

De gewetenloze oplichters zijn vooral actief in de Amstelveense wijken Patrimonium en Kostverloren en hebben het voorzien op (kwetsbare) ouderen. Ze bellen hen op uit naam van de politie of komen aan de deur, met een verzonnen verhaal dat de bewoners hun kostbare spullen (zoals sieraden,  contant geld, pinpassen) in veiligheid moeten brengen, omdat criminelen op de loer liggen. De ouderen geven de kostbaarheden vervolgens in goed vertrouwen af en de criminelen verdwijnen met de buit, de ouderen gedupeerd achterlatend.

Waarschuw ouderen voor deze truc

De politie vraagt inwoners van Amstelveen zeer alert te zijn op deze truc en ouderen (familie/kennissen) zoveel mogelijk te waarschuwen, omdat de oplichters heel vertrouwd overkomen en veel slachtoffers maken. De politie benadrukt dat de echte politie NOOIT BELT om kostbaarheden in veiligheid te brengen en dat het om een nietsontziende oplichterstruc gaat.

Veel meer trucs: wees alert

Ook waarschuwt de politie nog maar eens voor nep-bankmedewerkers en nep-post of nep-zorgmedewerkers die soortgelijke werkwijzes hanteren. De politie vraagt inwoners nadrukkelijk NOOIT pinpassen of pincodes af of prijs te geven (aan de deur of telefonisch) hoe vertrouwd het ook lijkt. Echte instanties zullen daar nooit naar vragen.

Criminelen hebben een zeer breed scala aan babbeltrucs. Mensen die het vermoeden hebben te worden opgelicht wordt verzocht direct 112 te bellen. Bij geen spoed: 0900-8844.

NB: Ook fraudeurs zijn volop actief, zowel telefonisch als online. Bekijk hier tal van actuele fraudetrucs en wees alert!


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.