Pixabay.com

Alarm om babbeltruc: nep-politie belt ouderen om sieraden in veiligheid te brengen

Amstelveen - De politie slaat alarm om een babbeltruc waarbij zogenaamde politiemedewerkers ouderen bellen om hun sieraden en kostbaarheden in veiligheid te brengen. Diverse Amstelveense ouderen zijn de afgelopen periode slachtoffer geworden van de truc en ernstig gedupeerd.

De gewetenloze oplichters zijn vooral actief in de Amstelveense wijken Patrimonium en Kostverloren en hebben het voorzien op (kwetsbare) ouderen. Ze bellen hen op uit naam van de politie of komen aan de deur, met een verzonnen verhaal dat de bewoners hun kostbare spullen (zoals sieraden,  contant geld, pinpassen) in veiligheid moeten brengen, omdat criminelen op de loer liggen. De ouderen geven de kostbaarheden vervolgens in goed vertrouwen af en de criminelen verdwijnen met de buit, de ouderen gedupeerd achterlatend.

Waarschuw ouderen voor deze truc

De politie vraagt inwoners van Amstelveen zeer alert te zijn op deze truc en ouderen (familie/kennissen) zoveel mogelijk te waarschuwen, omdat de oplichters heel vertrouwd overkomen en veel slachtoffers maken. De politie benadrukt dat de echte politie NOOIT BELT om kostbaarheden in veiligheid te brengen en dat het om een nietsontziende oplichterstruc gaat.

Veel meer trucs: wees alert

Ook waarschuwt de politie nog maar eens voor nep-bankmedewerkers en nep-post of nep-zorgmedewerkers die soortgelijke werkwijzes hanteren. De politie vraagt inwoners nadrukkelijk NOOIT pinpassen of pincodes af of prijs te geven (aan de deur of telefonisch) hoe vertrouwd het ook lijkt. Echte instanties zullen daar nooit naar vragen.

Criminelen hebben een zeer breed scala aan babbeltrucs. Mensen die het vermoeden hebben te worden opgelicht wordt verzocht direct 112 te bellen. Bij geen spoed: 0900-8844.

NB: Ook fraudeurs zijn volop actief, zowel telefonisch als online. Bekijk hier tal van actuele fraudetrucs en wees alert!


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 15:23

Wind speelt werkzaamheden A9 parten: brugdek Schipholbrug nog niet ingehesen

Amstelveen - In verband met de voorspelde windverwachting is zaterdagmiddag nog altijd niet gestart met het inhijsen van het nieuwe dek van de Schipholbrug in de A9 bij Schiphol. Dit betekent in elk geval dat de A9 ook zondag 16 juni de hele dag in beide richtingen dicht blijft.   

Sport gisteren 09:00

Siem de Jong openhartig over zijn voetbalcarrière en het EK

Amstelveen - Siem de Jong (35) behoeft eigenlijk geen introductie. De aanvallende middenvelder zette vorig jaar een punt achter zijn indrukwekkende voetbalcarrière die in het teken stond van titels, maar ook zeker van blessures. In het Oude Dorp in Amstelveen blikt hij terug op de afgelopen jaren en spreekt hij over zijn hoogtepunten, uitdagingen en natuurlijk het aankomende EK.