Alexander Meijer nieuwe gemeentesecretaris Amstelveen

AMSTELVEEN - Het college van B&W Alexander Meijer heeft benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris van Amstelveen. Meijer (41) werkt momenteel als gemeentesecretaris bij De Ronde Venen. Hij start op 1 september in Amstelveen.

Na een periode van 14 jaar draagt huidig gemeentesecretaris Rein Schurink het stokje over. Naast eindverantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de gemeentelijke organisatie Amstelveen/Aalsmeer is de nieuwe gemeentesecretaris ook de eerste adviseur van het college van Amstelveen.

Boegbeeld
Burgemeester Mirjam van ’t Veld: "Alexander Meijer wordt het nieuwe boegbeeld van de ambtelijke organisatie. Hij komt in een periode waarin er veel speelt bij de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de borging van de nieuwe taken rondom zorg, jeugd en werk en de aanpak van de kantorenleegstand. Het is belangrijk dat we een stevig persoon in huis hebben die deze ontwikkelingen ambtelijk goed weet te begeleiden. Alexander Meijer is hiervoor de juiste man op de juiste plaats”.

Sporen verdiend
Meijer werkt al 18 jaar bij verschillende overheidsorganen en hield zich de afgelopen jaren bezig met vernieuwing binnen gemeenten. Niet alleen op inhoudelijk vlak, maar ook als verandermanager heeft hij zijn sporen verdiend. Hij is innovatief, ondernemend en denkt in kansen en oplossingen. Dat past bij een college dat ruimte wil geven aan Amstelveen en initiatieven vanuit de stad stimuleert.

Vertrouwen
"Het college vindt het belangrijk dat er meer gedacht wordt vanuit de inwoners. Dat spreekt me zeer aan. Ik heb veel ervaring in het vernieuwen en veranderen van overheidsorganisaties. Mijn ambitie is om een gemeentelijke organisatie te creëren waarvan medewerkers doen waar hun talent ligt en betrokken zijn bij hun gemeente. Ik heb ontzettend veel zin om in Amstelveen aan de slag te gaan. Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen”, reageert Meijer.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.