De nieuwe GL-fractie met (vlnr) Ilika Polderman, Lennart de Looze, Stieneke Kruijer, Fatumo Farah

‘Alle Amstelveners moeten weer voelen dat de gemeente er voor ze is’

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen meldt zich de komende jaren voor 125 procent te gaan inzetten, zodat Amstelveen er over vier jaar beter voorstaat.  ‘Alle Amstelveners moeten weer voelen dat de gemeente er voor ze is,’ zo meldt de partij in een persbericht.

De woningcrisis moet als het aan GroenLinks ligt over vier jaar een heel eind opgelost zijn. En in de wedstrijd om van het gas af te gaan moet Amstelveen een voorloper worden, zo  blikt de fractie van GroenLinks vast vooruit na vorige week te zijn aangetreden.

Knallen

‘Onze fractie gaat zich voor 125% inzetten. En dat gaat Amstelveen merken,’ belooft fractievoorzitter Lennart de Looze. Met zijn 26 jaar is hij de jongste fractievoorzitter van de gemeenteraad. ‘Er is veel te doen. Er liggen grote vragen. Onze fractie is één persoon kleiner dan de afgelopen vier jaar het geval was. Toch gaan we knallen. Do the math: met vier personen gaan we ook gewoon leveren. 125%! Amstelveen gaat dat merken. Zo zou ik zelf graag zien dat we plaatsnemen in het nieuwe college. Dat is goed voor de balans in het beleid. Wij willen graag verantwoordelijkheid dragen.’

Glunderen

De Looze is trots op wat GroenLinks in de afgelopen vier jaar heeft bereikt, als grootste oppositiepartij. 'En ik ben trots op de nieuwe fractie,’ meldt De Looze. ‘ Die prachtige mix van ervaring en nieuwe energie, met mensen die enorm betrokken zijn bij woningbouw, klimaat, sport, jeugdzorg en diversiteit. Als dat je cluppie is, ja, dan glunder je.’

Fatumo Farah

De fractie bestaat uit de ervaren raadsleden Stieneke Kruijer en Ilika Polderman. Nieuwkomer is Fatumo Mahamed Farah. Veel mensen brachten een voorkeurstem op haar uit.  Farah: ‘Ik wil me inzetten voor meer inclusie en meer diversiteit. Grote woorden, maar ik bedoel dat iedere Amstelvener meetelt en erbij hoort. Arm of rijk, vrouw of man, ras-Amstelvener of nieuwe Amstelvener.'

Verschil maken

En dan heb ik nog niet eens genoemd dat Amstelveen ook op de middellange termijn werk moet maken van de huisvesting van vluchtelingen,'meldt Farah. 'De gemeente kan daarin het verschil maken. En daar wil ik me hard voor maken. Ik woon hier al lang, al mijn dierbaren zijn echte Amstelveners. Nou ja, mijn zoon studeert in Amsterdam, maar dat reken ik ook goed.’


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 17:00

Avond- en nachtafsluiting N201 van 7 t/m 10 maart 2024

Amstelveen - De provincie Noord-Holland werkt in de avonden en nachten van 7 tot en met 10 maart aan het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel bij de N201. De provincie onderhoudt dan de technische installaties in de tunnel, reinigt de wanden en markeringen, controleert de veiligheidsmiddelen en reinigt de riolering. Ook wordt gemaaid en zwerfvuil verwijderd. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, worden het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel volledig afgesloten.

Algemeen vandaag 14:00

Let's dance: rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De Stichting Rolstoeldansen Amstelveen staat de laatste tijd meer dan ooit in de belangstelling. De vereniging laat zich zien op diverse lokale evenementen (zoals Amstelveen on Wheels) en liet ook Amstelveense raadsleden kennismaken met de wereld van het rolstoeldansen .Vrijwilligster Corrie van Hugten, tijdens het Sportgala Amstelveen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar, is al 42 jaar (!) de drijvende kracht achter de Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, maar ook achter de Stichting Rolstoeldansen Nederland. In 1980 kreeg Corrie van een bevriende dansleraar uit Leiden een bijzondere opdracht, die ze tot op de dag van vandaag met bevlogenheid uitvoert. ‘Hij zei tegen mij: jij gaat zorgen dat mensen met een beperking dansplezier krijgen.’ En zo geschiedde.

Kunst & Cultuur vandaag 09:00

Nu te zien in Museum JAN: Tjalf Sparnaay - The Bigger Picture

Amstelveen - Met de jubileumtentoonstelling The Bigger Picture viert Museum JAN de 70ste verjaardag van beeldend kunstenaar Tjalf Sparnaay. Ruim 60 werken uit verschillende museale en particuliere collecties geven een bijzonder overzicht van zijn oeuvre: van zijn eerste illustraties voor ansichtkaarten tot zijn nieuwste foodpainting WasteScape dat voor het eerst wordt geëxposeerd voor publiek.

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.