AmstelveenZ

Alle benoemingen van gemeente Amstelveen op een rij

AMSTELVEEN – Tijdens de gemeenteraadsvergadering zijn gisteravond de nieuwe wethouders van Amstelveen officieel benoemd en beëdigd. Daarnaast werden ook de nieuwe raadsleden geïnstalleerd en de namen van de diverse commissieleden bekend gemaakt.

Nadat de nieuwe coalitie eerder al bekend was gemaakt, benoemde de gemeenteraad de wethouders Herbert Raat en Rob Ellermeijer van de VVD, Floor Gordon en Frank Berkhout van D66 en Marijn van Ballegooijen van de PvdA voor de periode van 2018 tot 2022. Nadat alle vijf de wethouders waren benoemd, werden zij beëdigd.

Ontslag

Zoals bekend hebben de op medisch advies teruggetreden Peter Bot (bbA) en de naar Almere vertrokken Maaike Veeningen (D66) hun ontslag als raadslid ingediend. Voor deze vacant gekomen plaatsen in de gemeenteraad werden de nieuwe raadsleden Ewa Petiet voor bbA en Robert Zuidbroek voor D66 benoemd. De door de vorming van het nieuwe college ontstane vacatures in de raad zijn verder opgevuld door de opvolgers op de kandidatenlijst. Remco Snoek en Victor Frequin zijn benoemd als raadsleden van de VVD en Saloua Chaara en Edwin van der Waal vertegenwoordigen D66 in de raad.

De gemeente meldt op zijn website dat de raad in de vergadering ook heeft gestemd over diverse andere benoemingen. Zo werd Hans Bulsing (VVD) benoemd tot plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Voorts zijn Paul Feenstra (VVD), Robert Zuidbroek (D66) en Martin Kortekaas (GroenLinks) benoemd tot voorzitters van de raadscommissies. Tim Lechner (AVA) is aangewezen als plaatsvervangend voorzitter van de raadscommissies.

Vervoerregio

Daarnaast werden Arjan Gerritsen (VVD), Edwin van der Waal (D66), Lennart de Looze (GroenLinks), Arnout van den Bosch (PvdA) en Patrick Adriaans (SP) benoemd tot regioraadsleden van de Vervoerregio Amsterdam. En Tom Coumans (VVD), Harmen van der Steenhoven (D66), Cheimaa Aouni (GroenLinks), Ewa Petiet (bbA), Esther Veenboer (PvdA), Patrick Adriaans (SP), Pier Rienks (CDA), Tim Lechner (AVA), Percy de Robles (OCA) en Bert de Pijper (ChristenUnie) werden benoemd tot leden van de rekeningencommissie.

Verder werden Benjamin Smalhout (VVD) en Ilika Polderman (GroenLinks) benoemd tot interne leden van de rekenkamercommissie. Tevens werden Suzanne Piet (PvdA) en Jacqueline Solleveld (bbA) benoemd tot leden van het raadsledenplatform Amstelland-Meerlanden. Harmen van der Steenhoven (D66) en Lennart de Looze (GroenLinks) zullen indien nodig optreden als hun plaatsvervangers. Voor wat betreft de werkgeverscommissie werden Kees Noomen (VVD), Anne-Mieke van der Vet (D66) en Bert de Pijper (ChristenUnie) benoemd tot de leden van deze commissie.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.